banner564

Cilde faydalı

Hisarköy’deki festivali ziyaret eden Zeki Çeler’e gül suyu ikram edildi

 Cilde faydalı
banner598
Melin DOBRAN
Hisarköy’de dün yapılan Orkide Festivali’ne vatandaşlar, yoğun ilgi gösterdi. Kurulan tezgâhlarda Kıbrıs’a özgü el emeği ürünler ve yiyecekler satışa sunuldu. Stantlardaki palüze, üzüm sucuğu, çörek, hellimli, zeytinli, bulgur köftesi, pastelli, lokma, pekmez ve birçok turşu çeşitleri yer aldı. Ayrıca Kıbrıs kültüründen olan sele, sepet, bardak altlığı ve biblolar da sergilendi. Festivalde müzik ve dans gösterileri de yapıldı. Festivalde tezgâh kuran esnaf, ilk günün yoğun olduğunu ifade ederek, kalabalığın ikinci gün artacağından umutlu olduğunu söyledi. Festivalin en gözde yiyeceği olan şeftali kebabı ise kapış kapış satıldı.
Festivali ziyaret edenler arasında Cumhuriyet Meclisi’nin genç ve renkli milletvekillerinden Zeki Çeler de vardı. Halkın yoğun sevgi gösterdiği Zeki Çeler ilgiden memnun olduğunu, halkla iç içe yaşayan sürekli onların sorunlarını dinleyen bir siyaset izlediğini söyledi.
Festivalde stand açan esnafı ziyaretinde Zeki Çeler’e mis kokusuyla hem ferahlık veren hem de cilde faydalı olan gül suyu ikram edildi.

Esnaf ne dedi..??

Aydın Celal: Biz yaptığımız pastellileri satıyoruz. Festivalin ilk günü olduğu için beklediğimiz ilgiyi göremedik. İkinci günü daha kalabalık olmasını ve satışlarımızın artmasını umut ediyoruz. Birçok stantta pastelli farklı fiyata satıldığı için biraz satışlarımızı etkiler. İlginin artmasını bekliyoruz.

Abide Selvili: Festival için üzüm sucuğu, palüze ve pastelli hazırladık. İlk gün kalabalık oldu fakat ikinci gün daha kalabalık olmasını bekliyoruz. Çok şükür bir şeyler sattık ama daha fazla ilgi görmesini bekliyorduk. Kıbrıs ürünlerinin stantlarda yer almasından ve tanıtım yapmaktan gurur duyuyoruz.

Mahmut Tabur: Festival için kendi yaptığımız yoğurt, pekmez, nor, hellim ve zivaniya gibi ürünlerimizi sergiledik. Satışlardan ve ilgiden memnunuz. Kıbrıs ürünlerinin tanıtılması, kültürümüzün yaşatılması ve unutturulmaması adına yapılan bu tür etkinlikleri çok faydalı buluyorum. Gençlerimize bunu aşılamalıyız ki onlar da kültürünü tanısın, bilsin ve yaşatsın.

Emine Çelik: Peksemet, çörek ve pilavuna gibi birçok hamur işlerimizi yapıp, tezgâha koyduk. Festivalde gezen bir kalabalık var ama ikinci gün daha yoğun olmasını bekliyoruz. Burada bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Kıbrıs kültürümüzü yaşatacağız. Çok şükür satış da yaptık.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2017, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474