banner564

Çile bitiyor

Gazimağusa’nın en işlek caddesi durumunda olan İsmet İnönü Bulvarı ile ilgili düzenleme projesi önümüzdeki ay başlıyor

Çile bitiyor
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’nın en işlek caddesi konumunda olan ve salamis yolu olarak bilinen İsmet İnönü Bulvarı’nın düzenlenip modern bir yapıya dönüştürülmesi amacı ile T.C Büyükelçiliği Yardım Heyeti’nin finansmanı ile Gazimağusa Belediyesi tarafından hedeflenen proje Şubat ayı içerisinde hayata geçirilecek. Diyalog muhabirine konuşan Gazimağusa Belediyesi başkanı İsmail Arter, projenin tamamlanması ile park sorununun sona ereceği caddenin hakettiği modern görünüme kavuşacağını söyledi.

Işıklandırma peyzaj ve kaldırım düzenlemeleri yapılacak
İsmet İnönü Bulvarı’nın Gazimağusalılar tarafından gerek Karpaz bölgesine, gerekse üniversiteye gitmek için kullanıldığını ve caddede yoğun bir trafik akışının olduğunu belirten Arter, cadde üzerinde kafeterya ve lokantaların da olması ile kalabalığın bir o kadar daha arttığını ve trafik ile park sorununun yıllardır caddenin sorunu olduğunu söyledi. TC Büyükelçiliği Yardım Heyeti’nden gerekli finansman onayının alındığını ve mimarlar tarafından belediye meclisine yapılan sunumunda onaylandığını kaydeden Arter, Salamis yolu düzenleme projesinin önümüzdeki Şubat ayı içerisinde hayata geçirileceğini söyledi. Cadde üzerinde ışıklandırma, peyzaj ve kaldırımların düzenlenmesi gibi çalışmalar yapılacağını anlatan Arter, özellikle imar planına aykırı izinsiz ve kaçak yapıların ortadan kaldırılacağını müjdeledi.

“Bu proje işyeri sahiplerinin de yararına olacak”
Cadde üzerindeki işletmelere gerekli uyarıların yapıldığını belirten Arter, bazı işletmelerin ilk etapta bir takım tepkiler gösterme ihtimalleri olsa da, ilerleyen zamanlarda projenin, cadde üzerinde bulunan esnafa yararlı olacağının hep birlikte görüleceğini dile getirdi.

“Aralık ayına kadar süre tanımıştık”
İmar planına aykırı olarak inşa edilen ve kaldırım işgalinde bulunan işletmelere gerekli uyarının yapıldığını ve en son 2016 yılı aralık ayına kadar süre tanıdıklarını dile getiren Arter, cadde esnafına da büyük yarar getirecek olan bu proje için işletme sahiplerinden gerekli anlayışı beklediklerini söyledi. İzinsiz yapıları kaldırmayanlar için günün sonunda mahkeme kararı ile yaptırım uygulanacağını belirten Arter, “ancak biz bunun karşılıklı anlayış ve güzellikle olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu

Trafik iyice rahatlayacak
Proje tamamlandığı zaman caddede yıllardır sürmekte olan trafik ve park sorununun büyük ölçüde azalacağını ve bunun yararını en çok bölgedeki esnafın göreceğini anlatan Arter,
Gazimağusa’nın vitrini konumunda bulunan Salamis yolunun hakettiği modern görünüme kavuşacağını dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2017, 08:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474