banner564

Çilesiz iş yok

Araç muayenesi için 40 derece güneş altında bekleyen vatandaşlar patladı

Çilesiz iş yok
banner598
Melin DOBRAN
Kuzey Kıbrıs’ta 3 yılda bir yapılan araç muayeneleri, diğer birçok kamu kuruluşunda olduğu gibi işkence haline dönüştü. Ruhsat çıkarabilmek için aracını Lefkoşa Sanayi Bölgesindeki muayene birimine götüren vatandaşlar, 40 derece güneş altında uzun süre beklemek zorunda kaldıklarını belirterek, sistemsizlikten yakındı.
Avrupa ülkelerinde yılda bir kez yapılan ve özelleştirildiği için randevu sistemiyle çalışan muayene garajlarının örnek alınmasını isteyen vatandaşlar “ruhsat çıkarmada olduğu gibi muayene işlemlerinde de bizlere resmen işkence çektiriliyor” diyerek tepkilerini dile getirdi.
Bazı vatandaşlar ise, araç muayene memurlarının izdiham karşısında hızlı hizmet vermeye çalıştığını belirtirken “bu şekilde bir uygulama ile araçların dört dörtlük bir muayeneden geçtiğini söylemek inandırıcı olmaz”dedi.
Ülkede araç sayısının her geçen gün artması karşısında gerekli önlemlerin alınmamasından yakınan vatandaşlar, Diyalog muhabirine şikayetlerini şöyle aktardı:
“KKTC devleti satılan her araçtan vergi alıyor ama bu vergilerin karşılığında yeni yollar yapılmıyor, bozuk olanları tamir etmiyor, ayrıca araç muayene ve ruhsat dairelerinde yeni düzenlemelere gidilmiyor. Tamamen çağdışı yöntemlerle yürütülen bu işlemleri ısrarla sürdürdükleri için de insanlar birbirleriyle kavga etmeye başlıyor.”

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2017, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473