banner564

‘Çimento uyumu var’

Ahmet Aybak cinayeti cinayeti davasında Devlet Kimya Laboratuvarı Adli Kimya Fen Şubesi amirliğine vekalet eden kimya mühendisi tanık olarak dinlendi

‘Çimento uyumu var’
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da 27 Aralık 2013 tarihinde işlendiği iddia edilen Ahmet Aybak cinyetinin duruşmasına dün devam edildi. Sanıklar İbrahim Maraşlı ile Mustafa İlhan Tuncay’ın yargılandığı davanın dünkü duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten kıdemli Savcı Mustafa İldeniz, Devlet Kimya Laboratuvarı Adli Kimya Fen Şubesi amirliğine vekalet eden kimya mühendisi Hatice Kale’yi mahkemeye tanık olarak dinletti.
   Mahkemeye maktul Ahmet Aybak’ın üzerinden alınan eşyalar ile kalıplaşmış çimento parçaları, çukurdan alınan toprak ve çimento örnekleri, Sanık 1 İbrahim Maraşlı’nın evinden, galerisinden ve aracının bagajından alınan örneklerin analiz sonuçları ile ilgili 4 sayfalık rapor sunan Kale, maktulün cesedi üzerinde alınan kalıplaşmış  çimento parçaları ile sanık 1 İbrahim Maraşlının galerisinden emare olarak alınan kürek üzerindeki kalıplaşmış çimento parçalarının benzerlik gösterdiğini  söyledi. 

Ceset üzerinde zehire rastlanmadı

   Ceset üzerinde her hangi bir zehir veya uyuşturucu maddeye rastlamadıklarını da belirten Kale, avukat Emre Kadri’nin sorusu üzerine, uluslar arası kabul gören bir laboratuar olduklarını belirterek, metomil türü zehir tespit edebilecek durumda olduklarını ve daha önce metomil tespiti yaptıklarını ifade etti. 
   Davanın dünkü duruşmasında başka tanık dinlenmemesi üzerine Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı Kıdemli Yargıç Düriye Elkıran davayı duruşmaya devam edilmek üzere 2 Mayıs 2016 tarihine ertelediğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2016, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474