banner564

Cinayet planlı işlendi

Kendisine ait av tüfeği ile abisi Turgut Özdeğirmenci’ye 4 el ateş ederek öldüren katil zanlısı Turgay Özdeğirmenci hakkındaki iddialar mahkemeye aktarıldı

Cinayet planlı işlendi
banner598
Çiğdem AYDIN
Ülke genelinde büyük infial uyandıran ve önceki gün gece Başkent Lefkoşa’nın Göçmenköy bölgesinde işlenen cinayetin katil zanlısı Turgay Özdeğirmenci dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Göçmenköy’de kardeşler arasında yaşanan kavgada 35 yaşındaki abisi Turgut Özdeğirmenci’yi av tüfeği ile dört el ateş ederek öldüren katil zanlısı Turgay Özdeğirmenci hakkında 3 gün tutukluluk emri alındı.
Kendisine ait av tüfeği ile abisini öldüren zanlı aleyhine planlı cinayet suçlaması da getirildi.
Avukatı, zanlının psikolojisinin bozulduğunu ifade etti. 
Zanlı hakkındaki soruşturmayı yürüten polis, olayın önceki gece saat 22.30 sıralarında meydana geldiğini söyledi.
Polis,zanlı hakkında  “taammüden adam öldürme, adam öldürme, kanunsuz tüfek ve patlayıcı madde tasarruf ve kullanma” suçlarından soruşturma başlatıldığını belirtti.

Babasının odasında öldürdü 
Polis, zanlının abisi Turgut Özdeğirmenci  ile aralarında kalacağı oda konusunda tartıştıktan sonra tasarrufunda bulundurduğu kendi adına kayıtlı av tüfeği ile babaları Hüseyin Özdeğirmenci’nin odasında bulunan Turgut Özdeğirmenci’ye 2 el göğüs ve 2 el de sırtına ateş etmek suretiyle taammüden vurup ölümüne sebep olduğunu ifade etti. 

Gönüllü ifade verip suçunu kabul etti
Polis, zanlının gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini, olayda kullanılan av tüfeği ve 4 adet boş fişeğin bulunarak emare yapıldığını ancak başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirterek zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme söz hakkı alan zanlı avukatı, tutukluluk süresine itirazı olmadığını ancak zanlının psikolojisinin bozulduğunu ifade ederek doktor kontrolünden geçirilmesini de talep etti.
Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme zanlının 3 gün tutuklu kalmasına ve doktor kontrolünden geçirilmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2015, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474