banner564

“Çizilen yoldan  dönmeyeceğiz”

Ahmet Mithat Berberboğlu’nu anma töreninde konuşan Erhürman “Devraldığımız bayrağı bizden sonra gelecek olanlara alnımız ak şekilde devredeceğiz” dedi

“Çizilen yoldan  dönmeyeceğiz”
banner598

 Hurşide BAYBORA  

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) kurucularından ve ilk Genel Başkanı Ahmet Mithat Berberboğlu, ölümünün 16’ncı  yıl dönümünde, Karaoğlanoğlu Kabristanlığındaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.
Törene, Başbakan ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Bayındırlık ve Ulaştırma eski Bakanı Salih Usar, bazı milletvekilleri ailesi ve yakınları katıldı.
Anma töreninde, Başbakan ve CTP Genel Başkanı Erhürman ile Berberoğlu’nun kardeşi Atilla Berberoğlu birer konuşma yaptı.
Atilla Berberoğlu konuşmasında, Ahmet Mithat Berberoğlu’nun hayatı boyunca kişisel çıkarlara değil memleketin ve halkın çıkarlarına önem verdiğini kaydetti. 
Tufan Erhürman da, “kuruluşunda çok daha uzun bir yol kat edeceği belliydi. Bizi bu uzun yolda aynı zamanda meşakkatli olan güçlüklerle dolu olan ama bir yandan da Kıbrıs Türk halkına hizmet aşkıyla dolu olan bu yola çıkaranların başında geliyor sevgili birinci Genel Başkanımız Ahmet Mithat Berberoğlu” dedi.
Çizilen yolun Kıbrıs Türk halkının varoluşunu kesinleştirme, sağlama alma yolu olduğunu belirten Erhürman, bu yolun, Kıbrıs Türk halkının demokratik, sosyal ve ekonomik açıdan ilerlemesini ve kalkınmasını sağlama yolu olduğunu kaydederek, “onların çıktıkları bu yolda arada birçok değişikliler yaşadık. Birçok bayrak değiştirdik. Birçok görev sorumluluk değiştirdik. Birçok arkadaşımız görev aldı. Bu yolda yürümekten asla vazgeçmedik” şeklinde konuştu.
Erhürman, devraldıkları bu bayrağı kendilerinden sonra gelecek olanlara alınları ak bir şekilde devretmeyi tarihsel bir yükümlülük olarak gördüklerini dile getirerek,  bu yolda kaybettikleri yoldaşlarını rahmetle andı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473