banner564

Çöp yerine eve gitti

Kaporta dükkanına gelen müşterilerin güneş gözlüklerini ve parfümlerini çalan Muhammed ustasından özür diledi

Çöp yerine eve gitti
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı Akdoğan’da bir kaportacıda çalışan Bangladeş uyruklu Muhammed Osman Sadon Mollah, dükkana gelen müşterilerin araçları içerisinden toplamda 8 adet güneş gözlüğü ile 4 adet parfüm çaldığı iddiasıyla mahkemeye çıkarıldı. Müşterilerin şikayeti ve işyeri sahibinin şüphesi üzerine polis tarafından evinde yapılan arama sonucunda çaldığı eşyalar bulunan zanlı, çıkarıldığı mahkemede, “kullanışlı olabileceklerini düşündüğüm için çaldım, bazı eşyaların ise gereksiz olabileceğini düşünerek araçların içerisinden alarak attım” diyerek ilginç bir savunma yaptı.
Patronu şüphelendi
    Mahkemeye meseleyi aktaran Dörtyol Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Enis Özdemir, 27 Eylül 2017 tarihinde, Akdoğan’da, işletmeciliğini Yalçın Çardak’ın yapmış olduğu “Çardaklar” isimli kaporta dükkanına gelen bazı araçlardan gözlük ile parfümlerin çalındığına dair araç sahipleri tarafından şikayet olduğunu ve işyeri sahibi Yalçın Çardak’ın, yanında çalışan zanlı Muhammed Osman Sadon Mollah’tan şüphelenerek durumu polise aktardığını söyledi.
Parfüm ile gözlükler evinde bulundu
   Zanlının evinden yapılan arama sonucunda, yatak odasında, zanlıya ait valiz içerisinde, sirkat edilen parfümler ile güneş gözlüklerinin bulunduğunu belirten Özdemir, konu eşyaların sahiplerinden 3 tanesinin bulunduğunu, diğer eşyaların sahiplerinin ise aranmakta olduğunu ifade etti.
Soruşturmaya müdahale edemez
    Soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ancak bu safhada zanlının soruşturmaya müdahale edebilecek bir pozisyonda olmadığını aktaran Özdemir, zanlının, mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.
3 gün polise gidecek
    Huzurundaki şahadet ve zanlının beyanlarını değerlendiren Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlının, 2 bin TL nakdi kefalet yatırması, KKTC vatandaşı muteber bir kişinin, lehinde 40 bin TL tutarında şahsi kefalet senedi imza etmesi ve haftada 3 gün en yakın polis karakoluna ıspat-ı vücutta bulunması şartı ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2017, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473