banner564

Çözüm bekliyorlar

Hamitköy’de evlerine giden yolun bir arsa sahibine ait olması nedeniyle Ahmet Hacet Sokak’taki 16 hane halkı sıkıntı yaşıyor

Çözüm bekliyorlar
banner598
Aybeniz Küzeci YILDIRIM
Başkent Lefkoşa’ya bağlı Hamitköy’deki Ahmet Hacet Sokak’ta ikamet eden 16 hane halkı evlerine giden yolun bir arsanın içinden geçmesinden dolayı büyük bir sıkıntı yaşıyor. Sokağa giren yolun, bir kişinin arsa sınırları içerisinde yer aldığı ortaya çıktı. Arsanın sahibinin bölgeyi inceleyip buraya bir öğrenci yurdu yapmayı düşünmesi üzerine kriz çıktı. Arsa sahibi, kendine ait sınırlarını tel örgülerle belirledi. Diyalog Gazetesi’ne ulaşan Ahmet Hacet Sokak sakinlerinden Perihan Yılmaz, evlerine gitmek için 50 yıldır bu yolu kullandıklarını ve yolun kapatılması halinde evlerine giremeyeceklerini ifade etti.

Mahkeme, “Yol arsa içerisinde” dedi
Arsa sahibinin Ahmet Hacet Sokak sakinleriyle yol konusunda uzlaşamadığı ve konuyu mahkemeye taşıdığı belirtildi. Soluğu mahkemede alan arsa sahibi, yargı tarafından haklı bulundu ve yolun arsa sınırları içerisinde yer aldığına karar verildi. Mahkeme kararının üzerine bölgeye giden arsa sahibi, sınırlarını belirlemek için tel örgü çekti. Tel örgünün de çekilmesinin ardından Ahmet Hacet Sokak’ta ikamet eden 16 hanede sakini evlerine gitmekte büyük zorluklar çektiği belirtildi. 

Yılmaz: Yetkililer bu konuyla ilgilenmeyecek mi?
Arsa sahibinin mahkeme tarafından haklı bulunduğunu dile getiren Perihan Yılmaz, iki tarafı da mağdur etmeden bu soruna çözüm bulunması gerektiğini ifade etti. Belediyeden veya devletten yetkililerin bu konuyla ilgilenmesi gerektiğini kaydeden Yılmaz, yolun diğer ucunun da başka bir kişinin arsası içinde yer aldığını, bu kararın iptal edilmemesi halinde o kişinin de yargıya müracaat edip yolu kapatacağını ve hiçbir şekilde evlerine giriş çıkış yapamayacaklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2017, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473