banner564

Çözüm önerileri ele alındı

Türkiye’den gelen uzmanların da katılımıyla KKTC’deki uyuşturucu sorunu tüm boyutlarıyla masaya yatırıldı

Çözüm önerileri ele alındı
banner598
KKTC’deki uyuşturucu sorununun tüm boyutlarıyla masaya yatırılıp çözüm önerilerinin ortaya konacağı toplantı dün gerçekleştirildi.
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun Ankara’ya gerçekleştirdiği çalışma ziyaretinde alınan kararlar çerçevesinde yapılan toplantı, Sayıştay Toplantı Salonu’nda yer aldı.
Toplantıya, geçtiğimiz dönem TBMM Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanlığı yapmış olan ve Türkiye’de Uyuşturucu İle Mücadele Projesinin mimarı olarak görülen Adalet ve Kalkınma Partisi Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, TC Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Yrd. Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz; Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Daire Başkanı Dr. Sertaç Polat, Erenköy Ruh Ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Rabia Bilici, Danışman Ümmet Artuç ve Danışman Ülkü Semile Akbaş’tan oluşan Türkiye Cumhuriyeti heyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki ilgili bakanlıkların müsteşar veya müdürleri ile Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu üyeleri katıldı.
Toplantı öncesinde basına açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Necdet Ünüvar, toplantıda uyuşturucu ile mücadele kapsamında KKTC’de neler yapılabileceğinin ele alınacağını kaydetti.
Ünüvar, 15-30 yaş arasındaki gençlerin uyuşturucudan korunması ve uyuşturucu illetine yakalananların rehabilitesi ve ıslahının önemine işaret ederek, bu konuda yapılması gerekenlerin de toplantıda ele alınacağını kaydetti.
Uyuşturtucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, toplantının uyuşturucu ile mücadele konusunda TC ile KKTC arasındaki işbirliğini daha ileri noktaya taşımak ve soruna çözüm üretebilmek amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2017, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473