banner564

Çözüm sonrası yaşam

Kardinal Leonardo Sandri, Maronit’lerin durumunu görüşmek üzere adaya geliyor

Çözüm sonrası yaşam
banner598
Yakın ve Orta Doğu Katolik Kiliseleri Başkanı Kardinal Leonardo Sandri, Kıbrıs’ta yaşayan Maronitlerin çözüm sonrasına ilişkin taleplerini iletmek ve KKTC’deki Maronit köylerini ziyaret etmek amacıyla Güney Kıbrıs’a gidiyor.
   Fileleftheros gazetesi, Kıbrıs’ta yaşayan Marontilerin Kıbrıs sorununun çözümü sonrası geleceklerinden endişe ettiklerini ve bu endişelerini Kardinal Leonardo Sandri aracılığıyla Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e iletmeyi amaçladıklarını belirtti.
   Gazete, Sandri’nin yarın Güney Kıbrıs’a gideceğini ve Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’le görüşeceğini belirtirken Marontilerin Kıbrıs sorununun çözümü sonrasında KKTC’de bulunan dört Maronit köyü ve bu köylere komşu Kıbrıs Rum köylerinin Kıbrıs Rum idaresi altında olmasını istediklerini iddia etti.
   Habere göre Sandri ayrıca Anastasiadis’ten, KKTC’de bulunan ve şu anda kimsenin yerleşiminde olmayan iki Maronit köyünün, “Asomatos” (Özhan) ve “Aya Marina” (Gürpınar) köylerinin hemen Maronitlere idaresi için Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla görüşmesi isteğinde de bulunacak.
   Habere göre Kardinal Sandri, Marontilerin Başpiskoposu Yosif Sueif’le görüşecek ve Cumartesi günü de Gürpınar ve diğer Maronit köylerini ziyaret edecek.
   Gazete ayrıca, Maronitlerin yukarda belirtilen taleplerini duyurmak amacıyla önümüzdeki hafta Rum Başkanlık sarayına yürüyüş gerçekleştireceklerini yazdı.
   Gazete bir diğer haberinde ise, Kardinal Sandri’nin de katılacağı Gürpınar köyü ziyaretlerine ayrıntılı yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2016, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474