banner564

CTP’de hedef belli

Erhürman, yeni dönemdeki ekonomi politikalarının odağına turizmi aldıklarını ifade etti

CTP’de hedef belli
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman ve beraberindeki heyet, Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği’ni (KITSAB) ziyaret ederek, başkan Orhan Tolun’la görüştü. Görüşmede turizmde ne gibi adımların atılabileceği ele alındı.
Ziyarette konuşan Tufan Erhürman, Kıbrıs’ta kalıcı bir çözüm için çalıştıklarını, ancak çözüm olsa da olmasa da ekonomide pastayı büyütmek ve adil dağıtmak gerektiğini belirtti. Yeni dönemdeki ekonomi politikalarının odağına turizmi aldıklarını ifade eden Erhürman, bütün hükümet ve parti programlarında turizmin öncü sektör olarak yer aldığını, ancak bunun gereğinin yapılmadığını söyledi. 
Turizmin ülkedeki diğer sektörleri de beslemesi gereken bir sektör olduğuna vurgu yapan Erhürman, turizmin tarıma, küçük sanayiye, işçiye, köylüye, esnafa yarattığı olanakların nasıl artırılabileceğinin irdelenmesi gerektiğinin altını çizdi.

“Turizmden elde edilen gelir artırılmalı”
Turizmden elde edilen gelirlerin artırılması gerektiğini dile getiren Erhürman, köy turizmi, eko turizm, alışveriş turizmi gibi alternatif turizm türlerinin daha fazla geliştirilmesi, turizmin çeşitlendirilmesi ve yılın on iki ayına yayılması üzerinde çalıştıklarını söyledi.
Erhürman, beş yıldızlı otellerde konaklayan turistlerin de otel dışına daha fazla çıkıp daha fazla harcama yapmalarını sağlayacak yaratıcı formüller geliştirilmesi gerektiğine değindi.

Tolun: Bu politikaların bir an önce hayata geçmeli
KITSAB Başkanı Orhan Tolun, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın söylediklerinin tümüne katıldığını ve bu politikaların bir an önce hayata geçmesi gerektiğini söyledi.
Turizm Bakanı’nın Güney Kıbrıs’tan gelen turistlerin ülke ekonomisine herhangi bir katkısı olmadığına yönelik söylemlerini eleştiren Tolun, her hükümet programında turizmin öncü sektör diye yazıldığını, ancak kimsenin bunu uygulamadığını dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2017, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474