banner564

CTP’ye ‘son dakika’ sürprizi

DP, seçime çeyrek kala UBP’nin Lefkoşa ve Gönyeli belediye başkan adaylarına tam destek beyan etti

CTP’ye ‘son dakika’ sürprizi
banner598

Ufuk ÇAĞA-Çiğdem AYDIN

   Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG), yerel seçimlere çeyrek kala, hükümet ortağı CTP’nin tepkisine yol açan bir adım attı. Başbakan Yardımcısı ve DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, Pazar günü yapılacak seçimlerde UBP’nin Lefkoşa Belediye Başkan Adayı Kemal Deniz Dana ile Gönyeli Belediye başkan Adayı Olgun Amcaoğlu’na destek vereceklerini açıkladı.

   DİYALOG’a konuşan Kemal Deniz Dana, DP’nin bu desteğinden sonra kazanma şansının daha da arttığını belirterek “daha güzel, daha düzenli ve yaşanabilir bir Lefkoşa için halkımdan tam destek bekliyorum” dedi.

   DP-UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy’un partisi adına destek verdiklerini açıkladığı UBP Gönyeli Belediye başkan Adayı Olgun Amcaoğlu da “şimdi çok daha güçlü bir durumdayız” dedi ve kendisine verilen desteğe teşekkür etti.

   Diyalog’a konuşan CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk ise, koalisyon ortakları DP’nin ‘Son Dakika’ sürprizini “İsterlerse topyekün gelsinler bu seçimlerden biz galip çıkacağız” sözleriyle yorumladı. UBP ile DP’nin çatılarının anlaştığını ama bunun tabandan kabul görmediğini savunan Erk, “Bu Sedar Denktaş’ın partisi için son bir çırpınıştır. UBP de ne kadar oy kaybettiğinin farkındadır bu nedenle bunu kamufle etme çabası içerisine girmiştir” dedi.

 

 

Lefkoşa’da gövde gösterisi

Demokrat Parti Ulusal Güçler, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Kemal Deniz Dana’ya, 29 Haziran günü yapılacak yerel seçimlerde destek vereceğini açıkladı. DP-UG dün, Genel Başkan Serdar Denktaş Başkanlığı’nda “Vizyon Lefkoşa” konseptiyle basın toplantısı düzenledi.

Lefkoşa Merit Otel’de gerçekleşen basın toplantısına, Denktaş’ın yanı sıra Takım Lefkoşa, Genel Sekreter Hasan Taçoy ve UBP LTB Başkan adayı Kemal Deniz Dana katıldı.

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş basın toplantısında yaptığı konuşmada, “takım ruhuyla çalışacağına inandıkları” Kemal Deniz Dana’ya destek belirtti, Dana ise, Takım Lefkoşa’nın vizyonuna inandığını belirterek, Takım Lefkoşa’ya destek verdi.

Serdar Denktaş, Başkent Lefkoşa ve Lefkoşalının çok kötü bir dönemden geçtiğini, tek adam idaresi ve çalışmayan bir belediye meclisinin kriz döneminde sıkıntıların artmasına neden olduğunu kaydederek, Lefkoşa’nın, siyaset dışındaki tüm paydaşlarla ortak hareket etmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

Neden Kemal Deniz Dana?

Denktaş, DP-UG’nin Kemal Deniz Dana’ya verdiği desteği şı sözlerle açıkladı: “Lefkoşa yerel millet meclisi için nitelikli, sorgulayan ve ilkeli bir takım kurduk. Seçimin son haftasına girdik. Lefkoşa’nın ve Lefkoşalının kaderini belirleyecek olan 29 Haziran Pazar günü neden UBP Belediye Başkan Adayı Kemal Deniz Dana’yı destekleme kararı aldığımızı açıklayacağım;

Öncelikle şunu herkesin bilmesini istiyorum, Takım Lefkoşa üyeleri kampanyalarına önce tüm başkan adaylarını ziyaretle başladılar. Lefkoşa vizyonumuzu herkese eşit durarak açıkladık. Denetleyen, planlamaya önem veren, araştıran, sorgulayan, çalışana hakkını veren, adil bir meclis kurulması için takım ruhuna ihtiyaç olduğunu her gittiğimiz ziyarette dile getirdik. Lefkoşa’nın geleceği için ortaya koyduğumuz ilkelere ve projelerimize aralarında sahip çıkan sadece başkan adayı sayın Kemal Deniz Dana oldu.

 

Kemal Bey, Takım Lefkoşa’ya inandığını ve takım ruhuna ihtiyaç olduğunu söyleyerek bizleri ziyaret ederek destek isteyen tek başkan adayıdır.

Takım Lefkoşa’ya inanan, vizyonumuzu paylaşan ve projelerimizi Lefkoşa için hayata geçirecek olan başkan adayı Kemal Beye desteğimiz tamdır.”

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2014, 02:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474