banner564

“Daha çok işimiz var”

Derinya’nın ardından Aplıç’ta incelemelerde bulunan Akıncı, kapıların açılmasının zaman alacağını söyledi

“Daha çok işimiz var”
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Aplıç ve Derinya kapılarının bir an önce açılması için hem hükümetin hem de Rum tarafının çalışmaları hızlandırması gerektiğini söyledi.
Akıncı, “Bölge halkları da bunu istiyor. Her iki kapının bir an önce açılmasının gerekleri yerine getirilmeli. El ele verilip bir an önce bu işin bitirilmesi lazım. Bu işler masa başında olmuyor” dedi. Mustafa Akıncı, kapıların açılmasıyla ilgili herhangi bir tarih vermek istemediğini de söyleyerek, “’Bir iki ay içerisinde bu kapılar açılacaktır’ demek çok da gerçekçi olmaz. Aksini söylersem halkı kandırmış olurum. Daha yapılacak çok iş var. Onun için hızlandırma mesajı veriyorum” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanlığı basın bürosunun açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Akıncı, dün Derinya Kapısı’ndaki incelemesinin ardından bugün de Aplıç Kapısı’nda incelemelerde bulundu, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanlığında tüm ilgili kurumların katılımıyla bir koordinasyon toplantısı daha yapılacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Akıncı, toplantıda işlerin nasıl daha da hızlandırılabileceğinin ele alınacağını belirtti. 

“Kapılar iki bölgeye de çok katkı yapacak”
Aplıç ve Derinya kapılarının açılmasının her iki bölgeye de daha çok katkı yapacağına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Akıncı, “Bölge halkları da bunu istemekte ve arzulamaktadır. Her iki kapının da bir an önce açılmasının gereklerinin yerine getirilmesi gerekiyor” dedi. Cumhurbaşkanı Akıncı açıklamalarına şöyle devam etti: “Öyle görünüyor ki, Rum tarafının da işlerini hızlandırması gerekiyor. Bizim tarafta da hükümetimizin çalışmaları hızlandırması gerekiyor. Çünkü yapılması gereken bütçede kaynak ayrılmasından tutun da bu projelerin ihaleye çıkılması hususları da var. Dolayısıyla el ele verilip bir an önce bu işin bitirilmesi lazım. Şu andaki haliyle, herhangi bir tarih vermek istemem ama bir iki ay içerisinde bu kapılar açılacaktır demek çok da gerçekçi olmaz. Aksini söylersem halkı kandırmış olurum. Daha yapılacak çok iş var. Onun için hızlandırma mesajı veriyorum.”

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2017, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473