banner564

Dana’nın isyanı

Müsteşarı , yaka paça dışarı attılar

 Dana’nın isyanı
banner598

Mukayyitliğin itirazına karşın Kooperatif Merkez Bankası’nda  5 personelin sözleşmesini uzatan CTP’li üyelerle, buna karşı çıkan UBP’li üye arasında sert tartışmalar yaşandı

Hakan YILDIRIM
Kıbrıs Türk köylüsünün en büyük güvencesi olan Kıbrıs Türk Kooperatif  Merkez Bankası, siyaset oyunlarıyla yeni bir skandala daha imza attı... Bankanın CTP’li üyeleri, UBP’li üye, Turizm Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana’nın itiazlarına ve Mukayyitlik kararına karşın, 5 personelin sona eren sözleşmesini dün onayladı. Karara itiraz eden Müsteşar Dana ise, güvenlik görevlileri tarafından banka dışına çıkarıldı. Avukatını olay yerine çağıran Dana, “Bu mesele yargıya taşınacak” dedi.

Dana’yı beklemeden karar aldılar
Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu’nun dün, UBP’li üye Kemal Deniz Dana’nın geç geleceğini beyan etmesine rağmen kendisini beklemeyerek toplandığı ve Koop Ticari Levazım’da sözleşmeli çalışan 5 personelin sözleşme sürelerini uzattığı iddia edildi. 
Deniz Dana’nın gelmesiyle birlikte toplantıda sert tartışmaların yaşandığı öğrenildi.
Avukat Hasan Yücelen, Kemal Deniz Dana’nın istihdamların Kooperatif Şirketler Mukayyitliği’nin onayı olmaksızın yapılamayacağını bildirdiğini ve bunun hükümet protokolüne de aykırı olduğunu ifade ettiğini ancak yönetim kurulunun Dana’yı beklemeden toplantıya geçerek, kararı ürettiğini kaydetti.

“Geleceğim dememe rağmen beni belemediler…”
Yaşanan gelişmelerden sonra, Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu’nun UBP’li Üyesi Kemal Deniz Dana Zirai Levazımın Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Kooperatif Merkez Bankası binasındaki sert tartışmaların ardından Deniz Dana, önemli iddialar ortaya koydu
Dana, “Geleceğimi bildirmeme rağmen levazım kurulundaki üç yönetim kurulu üyesi toplantıyı yapıp bitirdiler. Bugün itibarı ile sözleşmesi biten ve yeni istihdam olarak 5 kişinin sözleşmesini yapacaklarını söylediler. Bunun doğru olmadığını, Kooperatif mukayyitliğinin bunu onaylamadığını söylememe rağmen kararı değiştirmediler. Yönetim kurulu başkanı kooperatif mukayyitliği ile görüştü ve kararın yazılış şeklini değiştirmek istedi. Bu kararın değiştirilmemesi, değiştirilecekse de bana verilmesini talep ettim buna şiddetle karşı çıktılar” dedi.

“Halka olan saygımdan istifa ediyorum”
Kendisinin toplantıdan, güvenlik yardımıyla zorla dışarıya atılmak istediğini ileri süren Dana, “Aynı zamanda kooperatif merkez bankası yönetim kurulu üyesiyim, Yönetim kurulu başkanı beni dışarı attırmak için güvenlik çağırdı bu da demokrasi adına başka bir ayıp. Kooperatif Mukayyitliğinin karşı duruşuna rağmen bizi yok sayarak toplantıya çağırmadan apar topar karar alamsını kabul etmem mümkün değildir. Şu an itibarı ile halkıma olan saygımdan zirai levazım görevimden istifa ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yücelen: Siyasi irade yok sayıldı
Diyalog’a konuşan Avukat Hasan Yücelen de konuyu hukuki olarak değerlendirdi.
Yücelen şunları aktardı, “Yönetim kurulu başkanı, bir üyenin görevi olduğu için toplantıda bulunamayacağını belirtmesine rağmen siyasi iradeyi yok sayarak tek taraflı olarak karar almıştır. Bu ne hukuken ne de ahlaken geçerlidir. Koalisyon hükümeti mevcuttur ve tarafların tek başına iktidarmış gibi hareket etmesi doğru değildir.” 

Avukat Yücelen, Kemal Deniz Dana’nın Koop Ticari Levazım’dan istifasının yanı sıra Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyeliğinden istifasını da diğer UBP’li üyelerle birlikte değerlendirmeye aldığını da sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2016, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473