banner564

Dana’ya jet onay

UBP-DP ittifakı bitti, Sertoğlu adaylıktan çekildi

Dana’ya jet onay
banner598

Züleyha KARAMAN

   Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile Demokrat Parti-Ulusal Güçler’in (DP-UG), 29 Haziran’da yapılacak yerel seçimlerde Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı adayı olarak açıkladığı Hasan Sertoğlu, dün Kanal T’de Dilek Kırıcı’nın hazırlayıp sunduğu programda yarıştan çekildiğini duyurdu.

   Diyalog’un, UBP’den resmi bir kaynağa doğrulattığı bilgiye göre; UBP ile DP-UG’nin yerel seçimlere yönelik aldığı ittifak kararının bozulması, Sertoğlu’nun görevden çekilmesinde en önemli etkeni oluşturuyor. Aynı kaynağın Diyalog’a yaptığı açıklamada, Hasan Sertoğlu’nun, basında hakkında çıkan yıpratıcı yayınların parti tabanında kendine karşı güvensizlik oluşturabileceği düşüncesi de adaylıktan vazgeçmesinde önemli rol oynuyor.

 

Görev Dana’da

Hasan Sertoğlu’nun adaylıktan çekilmesi ile UBP’de, LTB adaylığı konusunda eski Lefkoşa Kaymakamı Kemal Deniz Dana ismi öne çıktı.

UBP’li kaynak, “Kemal Deniz Dana’nın daha önce partiye adaylık müracaatı vardı.  Kemal Deniz Dana ismi şimdi yeniden gündeme geldi” ifadesini  kullandı.

Kemal Deniz Dana, daha önce Diyalog’a yaptığı açıklamada, adaylığı yönünde halktan yoğun talep gördüğünü belirterek,  ekibi ve projeleriyle göreve hazır olduğunu söylemişti.

Öte yandan, Hasan Sertoğlu'nun adaylıktan çekileceğini dün öğlen saatlerinde öğrenen UBP yetkililerinin, gün içinde yaptığı jet toplantı ile  Kemal Deniz Dana'nın aday olmasına karar verdikleri öğrenildi .

Resmi parti kararının önümüzdeki günlerde açıklanacağı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2014, 02:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473