banner564

Dar gelirli korunacak

MDP Genel Başkanı Buray Büsküvütçü, temel gıda maddelerinden KDV almayacaklarını açıkladı

Dar gelirli korunacak
banner598
Teoman TURAN
Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) Genel Başkanı Buray Büsküvütçü, 7 Ocak’ta gerçekleştirilecek genel seçimlerde iktidara geldikleri takdirde, temel gıda maddelerinden KDV’yi almayacaklarını söyledi. 
İktidara geldiklerinde bakanları dışarıdan atayacaklarını belirten Büsküvütçü, “Milletvekili arkadaşlarımız da Meclis çalışmalarına devam edecektir” dedi.
KKTC’ye Türkiye’den gelen suyu 6 ay süreyle kırsal kesimlere ücretsiz  verilmesi için yasal zemin hazırlayacaklarını dile getiren MDP Genel Başkanı, 
emekliliği hak edenlerin, borçlandırılarak emekli olmasını sağlayacaklarını kaydetti.
Diyalog TV’nin 7 Ocak seçimine özel olarak hazırladığı ‘Seçim 2018-İlk 100 Gün’ programlarının ilk konuğu MDP Genel Başkanı Buray Büsküvütçü oldu. Diyalog Medya Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar ve Diyalog TV Haber Müdürü Aytuğ Türkkan’ın yönetiminde gerçekleşen programda seçime katılacak 8 partinin temsilcileri de hazır bulundu ve Büsküvütçü’ye sorular yöneltildi.
Buray Büsküvütçü’nün açıklamalarından öne çıkan detaylar şöyle:

2018 ekonomik açıdan sıkıntılı olacak
   “2017’de erken seçim kararının alınmasıyla başlayan ekonomik sorunlar ve hemen arkasından dövizdeki dalgalanma 2018’deki KKTC için pek olumlu olmayacağını gösteriyor.    Bu durumda 2018’de Haziran ayında yerel seçimleri de eklediğimiz zaman Meclis tatilini de düşündüğümüzde işler iyice ekonomik  açıdan sıkıntılar doğuracaktır. Üretmeyen denetlenmeyen ve geleceğe programsız bir şekilde devam eden bir idaremiz sözkonusu.

Bakanlar dışarıdan atanacak
    Vakit kaybeden yerel seçimler ve sonrasında meclis tatilinin ülke yönetimini en az yavaşlatacak en az olumsuz  etkiyi ortadan kaldıracak tedbirleri alacağız.  Atanacak bakanlar ve bakanlıklar parti politikamız gereği  hazır olduğundan zaman kaybı olmaksızın atamalar yapılarak tüm bakanlar idare görevlerine başlayacaktır. Bakanlarımız dışarıdan atanacak meclisteki vekil arkadaşlarımız meclis çalışmalarına devam edecektir. 
    İlgili bakanlıkların zaman kaybı yaşanmaması için tebrik resepsiyon ve benzeri gibi işler engellenecek bu bağlamda resepsiyonlarda hükümeti temsilen sadece bir  bakan görevlendirilecektir. 
   
Eğitim ve Sağlık
   Eğitim ve Sağlık konuları acilen ilk 30 gün içerisinde değerlendirilecek ve sivil toplum kuruluşlarıyla kısa vadede tedbir gerekecek süreçler gözden geçirilecek, Maliye Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı Bütçe Komisyonlarında gerekli bütçeler sağlanarak uygulama talimatları verilecektir.
    İkinci otuz gün içerisinde MDP’nin  KKTC’nin dış politikasıyla ilgili Türkiye’de istişarelerde bulunulacaktır. 

Üretmeyen bir toplum
    Tarım ve hayvancılık konusunda kendi yiyeceğimizi ve içeceğimizi üretmeyen  tamamen dışa bağımlı bir şekilde hayatımızı sürdürmemiz mümkün değildir.  Bu bilinçle zamanımız Tarım ve Hayvancılık Maliye Bakanlığı ile sürekli istişare  ve  tam zamanlı mesai içerisinde Tarım ve hayvancılığın tespitleri için çalışacağız. 

Kırsal kesime ücretsiz su
    KKTC’ye Türkiye’den gelen suyu 6 ay süreyle kırsal kesimlere ücretsiz  verilmesi için yasal zemin hazırlanacaktır. 

Emekliliği hak edenlerin emekli olması sağlanacak
  Yerel seçimler sonrası ekonomik yönden ülkenin toparlanabilmesi için MDP  iktidarında tamamen hissedilecektir. Çok büyük bir kayıp olan emekliliği hak etmiş fakat sigorta borçlarından dolayı emekli olamayan vatandaşlarımız  bankalardan borçlandırılarak emekli olması sağlanacak ve bu borçlandırılan paraların bankalara tekrar emekli maaşından kesilmesi sağlanacaktır. 

Büyük marketler şehir dışına çıkarılacak
   Değerli annelerimizin her doğurdukları çocuk başına yıl olmak üzere sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanması. Şehir içindeki büyük marketlerin dışarıya çıkartılarak küçük esnafın korunması, taksicilik ve hava yolu şirketleri ve  yabancı bandralı gemilere verilen mazot  fiyatından mazot verilmesi,  temel gıda maddelerinde  ekmek, süt, yumurta ve benzeri ürünlerden KDV’nin kaldırılması gibi benzeri uygulamalarımız olacaktır.
   Bunları 100 gün içerisinde gerçekleştirmemiz biraz hayalcilik olur.

Sendikalar sendikal faaliyetlerinin dışında görüş bildiriyor
    Sendika her çalışan için bir haktır hatta zorunluluktur.  Devletin dışında da özel sektörde sendikanın zorunlu olması gerekir. 10 kişiden fazla çalıştıran her müessesenin sendikayı zorunlu olarak yaptırması gerektiği inancındayız.  Şu andaki mevcut devlet dairelerinde çalışanların dahil olduğu sendikalara baktığımız zaman maalesef bunlar kendi mesleki sendikal faaliyetlerinin dışında özellikle birkaç sendika  her türlü faaliyet alanının içerisinde  yer almakta görüş bildirmekte, hatta ve hatta daha ileri boyuta da gitmektedir. Gerekli yasal düzenlemeler vardır ama bu düzenlemeleri uygulayacak olan irade yok.  

5. kol faaliyet yürüten sendikalara ‘dur’ diyeceğiz
    Bir sendika TMT ve kurucu Cumhurbaşkanı ile birçok lidere hakaret ediyordu.  Bunlarla ilgili şikayette bulunduk ama bir şey olmadı. Bu insanlara beşinci kol faaliyet yürütenler diyoruz.  Bütün sendikalar için söylemiyoruz bunu. 5. Kol  faaliyeti yürüten sendika ağalarına MDP dur diyecektir.  

Ülkede ayrımcılık var
    MDP olarak insanların farklı zümrelere bölünmesine kesinlikle olur vermeyiz. Bunları tehlikeli yaklaşımlar olarak bakıyoruz. KKTC’de  yaşayan herkes bu ülkeye vatandaşlık bağı ile bağlı olduktan sonra ister Limasol’da, ister Karava’da, ister İzmir’de bizim için farkı yoktur. Önemli olan asıl mesele bu devlete ve millete olan inancıdır. Öz  ve öz Kıbrıslı olup bu ayrımı yapan arkadaşlarımız da var maalesef.  Türkiyeli olup da bu ayrımı yapan arkadaşlarımız da var maalesef.  Biz ikisinin de yanlış olduğunu söylüyoruz.  Doğum yerleri yaşadığı kimlik ikinci planda olması lazım. Ülkemize dışarıdan okumak için gelenler için de geçerli bu durum.  Devletin insanlar arasında ayrım yapmaması lazım.  Fakat ülkemizde biliyoruz ki çok büyük bir ayrımcılık var. Öz  ve öz buralı olan ancak dairelerde tanıdığı olmayan veya o partiden olmayan insanlar bakanlıkların dairelerin kapısını yüzlerce kez aşındırmasına rağmen istedikleri sonucu elde edemiyorlar.  Bu ayrımcılıktan  toplum zarar görüyor.  Bir suç işlemiş şahsın doğduğu memleketi yazılarak özellikle TC kökenli olanların veya Türkiye’den turist olarak gelen insanların karışmış olduğu suçlarda görüyoruz bu durumu. 

Suç işlenmeden önce önlenmeli
   “1974 öncesinde kapımızı kilitlemeden yatıyoruz” diye bir arguman var.  1974 öncesinde Hakkari’de de, Arjantin’de de insanlar kapısını kilitlemeden yatıyordu. O yıllardaki  diğer ülkelerdeki suç oranlarına bakılsın bir de Kıbrıs’taki suç oranlarına bakılsın aradaki farkın ne  kadar olduğunu herkes görebilir.  Suç oranını sıfıra indirmemiz lazım. Suç işlenmeden önce önlenmesi lazım. 

Sayıştay raporları hasır altı ediliyor
    Her şeyden önce tüketen bir toplum olduğumuz için bütçede açıklar verilir. Bütçenin açık vermesinin bir diğer sebebi de, elimizde sahip olduğumuz kaynakları düzgün bir şekilde kullanmıyoruz. Rüşvet ve rantta çok büyük kayıpların olması. Bu noktada aslında Başbakanlık Denetleme Kurulu, Sayıştayımız olmasına rağmen maalesef etkin bir şekilde görev yapamıyor. Sayıştay Raporları hasır altı ediliyor. Herşeyden önce kendimiz üretim yapmalıyız. Paketlemede sorunumuz var. 80 milyonluk Türkiye’ye her türlü ürünümüzü pazarlayamıyoruz. Narenciyemiz kalmadı. Turizm konusunda ise turistler sokağa inmiyorlar. Av turizmi ile ilgili bir planımız var.  Bu gibi girdilerle  mali açık kalkacak. 

Memlekette kayıt dışı ekonomi var
    Vergi ödeyen insan sayısı çok az.  Vergi rekortmenlerin listelerine bakıyoruz. Her sene ödedikleri vergileri görüyoruz. Ondan sonra dışarıda baktığımız zaman yoldan geçen arabalara diyoruz ki nasıl olabilir bu kadar lüks aracın kullanıldığı memlekette bu kadar az vergi mi olur. Memlekette kayıt dışı ekonomi var.  Ekonominin kayıt altına alınması lazım.

Asgari ücretin net verilmesi için çalışma yapıyoruz
    Asgari ücretten alınan sosyal yatırımlarla ilgili kesintileri kaldırmayı düşünüyoruz. Arkadaşlar bunu araştırıyorlar.  Brüt olan maaşların net maaş üstüne çekilmesi üzerine çalışılıyor. Çok kazanandan vergi almamız lazım. Kayıt dışı ekonomiyi denetimlerle kayıt almayı düşünüyoruz. Hiçbir sermaye grubu ile ortak iş yapmayacağız. 

Trafik  zorunlu ders haline getirilmeli
    Biz ilkokul birden itibaren trafiğin zorunlu ders haline getirilmesini ve lise mezuniyetinde ehliyet alınmasını savunuyoruz.  Bilinçli sürücüler yetişmesi için bir nesil böyle yetişmesi kanaatindeyiz. 

Biz bütün toplumun çıkarı için siyaset  yapıyoruz
    Bizim için çok erken bir seçim oldu. Ama biz seçim üzerinden hesap yapmıyoruz. Barajı aşmadığınız zaman sizin partiniz darma duman olacak. Bir tane adamınız kalmayacak deniyor. Bizim partimize üç tane oy çıksın biz gene aynı fikrimizi aynı idealimizi savunmaya devam edeceğiz.  Biz Türk milliyetçisiyiz. Biz çıkar için siyaset  yapmıyoruz.  En azından kendi çıkarımız için siyaset  yapmıyoruz. Biz bütün toplumun çıkarı için siyaset yapıyoruz.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2017, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474