banner564

Dava 10 yılda sonuçlandı

Erkek arkadaşının kardeşini yurt dışına kaçırmak için sahte belge düzenlemekle suçlanan Hülya Kentman’a 3 yıl hapislik verildi

Dava 10 yılda sonuçlandı
banner598
İlker Özdere adına sahte KKTC kimlik kartı, sahte doğum kayıt belgesi ve sahte askerlik belgesi düzenlediği gerekçesi ile Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Hülya Kentman hakkındaki dava dün karara bağlandı. Ağır ceza heyeti sanığı işlediği suçlardan 3 buçuk yıl hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı. Sanık hakkında verilen kararda davaya konu olgular aktarıldı. Sanığın 2006 yılı içerisinde KKTC’de bulunduğu dönemde erkek arkadaşı Hattap Özdere'nin, kardeşi İlkin Özdere adına sahte KKTC kimlik kartı, sahte doğum kayıt belgesi ve sahte askerlik belgesi düzenleyerek, KKTC'den yurtdışına çıkış yapıp, İngiltere'ye gitmesini sağladığı belirtildi. 

Suçu işledi yurtdışına çıktı
Sanığın suç tarihinden sonra yurt dışına gittiği ve 2016 yılında ülkeye giriş yaparken Ercan Havaalanı’nda gözaltına alındığı ifade edildi. Sanığın sahte belgeleri temin etmek için Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne'de ayrı ayrı suç işlediği aktarıldı.
Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Gökhan Asafoğulları, Meltem Dündar’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti huzurunda gerçekleşen karar duruşmasında, sanığın işlemiş olduğu suçun ciddi ve yaygın suçlardan olduğunu belirtildi. 
Mahkeme heyeti, sanık hakkında karar verirken yaşını ve sağlık durumunu da göz önünde tutup lehine hafifletici sebep olarak değerlendirdiklerini ifade etti. Heyet, sanığı “sahte resmi evrak düzenleme ve tedavüle sürmek” suçlarından 3 buçuk yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2016, 08:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474