banner564

Dava 7 sene sürdü

2010’da sattığı hurdalara karşılık aldığı bin TL’lik çeke bir sıfır ekleyerek 10 bine çıkaran ve tefecide bozduran Cengiz Korkmazhan’a 5 yıl hapislik verildi

Dava 7 sene sürdü
banner598
Suna ERDEN
Lefkoşa’da 2010 yılında çek sahtleme suçu işleyen sanık Cengiz Korkmazhan hakkındaki dava 7 yıl sonra karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne yargılanan sanık uzun süreli hapse mahkûm edildi. Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç’tan oluşan heyet, sanığı işlediği suçlardan 5 yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Sanık hakkında verilen kararı okuyan Yargıç Ulunay, sanık hakkında çek sahtleme suçları altında 20 ayrı dava dosyalandığını ifade etti. 

Bir mazereti olamaz
Sanığın 2010 yılı Kasım-Aralık ayları içerisinde E.M isimli şahsa sattığı hurdalar karşılığında aldığı bin TL meblağı çekin üzerinde oynama yaparak 10 bin TL yaptığını ve sahte çeki bir finans şirketinde tedavüle sürüp, sahtekârlıkla para temin etiğini söyledi. Kararda tür suçların ciddi caydırıcı ceza ile cezalandırılması gerektiğinin altını çizen Yargıç Ulunay, bu tür suçların toplumda huzursuzluğa yol açtığını, ekonomik hayatta güven olgusuna zarar verdiğini dile getirdi. 

Suçunu kabul etmesi cezayı hafifletti
Kıdemli Yargıç, sanığın suçlarını kabul ederek adaletin erken tecellisine katkı koymasını lehine hafifletici sebep olarak değerlendirseler de bu tür suçları maruz göremeyeceklerini dile getirdi. Ulunay, aktarmış olduğu tüm olgular ışığında sanığı suçlu bulup mahkûm ettikleri “çek sahteleme ve tedavüle sürme” suçlarından 5 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2017, 13:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473