banner564

Davalar geri çekilmeyecek

Angolemli Meclis kürsüsünden Kooperatif’teki istifalara ve gübre davasına değindi, Başbakan Yorgancıoğlu güvence verdi:

Davalar geri çekilmeyecek
banner598

   Kooperatif Merkez Bankası’nın, gübre davasını geri çekmesi yönündeki baskıları ve yönetimden istifaları dün Meclis kürsüsünden dile getiren TDP Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun bu konuda ne düşündüğünü sordu.

   Konuşmanın başlangıcında genel kurul salonunda bulunmayan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu daha sonra salona girdi ve kayyumların idaresinde olsa da davaların geri çekilmeyeceğini söyledi.

   Angolemli, ülkede kooperatifçiliğin önemine vurgu yaparak, Kooperatif Merkez Bankasında kayyumla ilgili yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

   Elinde Afrika gazetesi ile kürsüye çıkan Angolemli, basının cesur olması ve olayların üzerine gitmesi gerektiğini; “Kooperatif Merkez Bankası Yönetimindeki istifaların da baskılardan kaynaklandığını söyledi. Angolemli, hayali hellim ihracatı olayının üzerine gidilmesi gerekirken davanın geri çekildiğini, Koop-Süt’ün zarar ettirildiğini ifade etti.

 

Dizdarlı’nın verdiği kararı hatırlattı

   Gübre konusundaki davanın geri çekilemeyeceğini, çünkü bu konuda ciddi iddiaların bulunduğunu anlatan Angolemli, Biokim tarafından Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Kıbrıs gazetesi aleyhinde açılan davanın sonuçlandığını, Yargıç Emine Dizdarlı’nın, davacıyı haksız bulduğunu anımsattı. Angolemli ortada ciddi bir suçun olduğunu savunarak şirket direktörlerinin de parayı geri ödemesi gerektiğini kaydetti.

 

Yorgancıoğlu güvence verdi

   Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, Süt Kooperatifinin banka ile devletten ayrılması gerektiğini, diğer kooperatiflerin bankadan ayrılması için de çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

   Davaların geri çekilip çekilmemesi gerekliliğinin konuşulabileceğini, ancak Yönetim Kurulundan istifaların hükümetin telkiniyle olmadığını belirten Yorgancıoğlu, bu sektördeki çalışmaların yeninden şekillendirilmesi ve düzenlenmesi gerektiğini, ancak esas olanın sendika ile yönetim arasındaki uyumsuzluğun giderilmesi olduğunu kaydetti.

    Yorgancıoğlu, dava açılıp açılmaması veya geri çekilip çekilmemesi konusunda çeşitli görüşler olduğunu, prensip olarak tartışma konusu olmaması için davaların geri çekilmemesini düşündüklerini söyledi.

   Angolemli yeniden söz alarak, Başbakanın bu konuda kesin konuşmadığını, burada “hızsızlık yolsuzluk” iddialarının bulunduğunu belirterek yanıt istedi. Başbakan Yorgancıoğlu da ‘davaların geri çekilmeyeceğini’ belirtti.

 

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2014, 00:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473