banner564

Davul ve zurna ile uğurlandı

KKTC vatandaşı 16 yaşındaki sürücünün çarptığı 22 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Davul ve zurna ile uğurlandı
banner598
Mersin'de, 22 yaşındaki Mehmet Deniz Sınar'a çarparak ölümüne neden olduğu iddia edilen sürücü hakkında yakalama kararı çıkarıldı. KKTC vatandaşı ve 16 yaşında olduğu belirtilen sürücünün çarptığı Mehmet Deniz Sınar ise, dünyada eşine nadir rastlanan davullu zurnalı bir cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Olay nasıl oldu?
Merkez Yenişehir ilçesi İsmet İnönü Bulvarı'nda 1 Ağustos'ta arkadaşlarıyla yürüyen Mersin Üniversitesi matematik bölümü 3. sınıf öğrenci Mehmet Deniz Sınar, D.A. yönetimindeki KKTC plakalı otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı.
Toros Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sınar, burada 8 gün süren tedavisinin ardından sevk edildiği Başkent Üniversitesi Adana Hastanesi'nde dün hayatını kaybetti. 

“Acılı anne hem ağladı hem oynadı”
Babasını da geçtiğimiz yıl kaybettiği öğrenilen Sınar için merkez Akdeniz ilçesi Turgutreis Mahallesi'ndeki evinde cenaze töreni düzenlendi.
Gencin arkadaşları ve yakınları uzun süre gözyaşı dökerken, anne Muazzez Sınar, "mürüvvetini göremedim" diyerek ağıt yaktığı oğlu için geleneklerine göre davul ve zurna çaldırdı. Yakınlarıyla beraber ağlayarak oynayan anne, oğlunun eline de cenaze aracında kına yaktırdı.

Geçen yıl da eşini kaybetti
Anne Sınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğluna çarpan sürücünün 16 yaşında olduğunu iddia ederek, "Ben bir anneyim, adalet varsa yerini bulsun. Paralarıyla çocuklarını kaçırmaya çalışıyorlar, benim evladımı geri getirebilecekler mi? Geçen yıl eşimi kaybettim daha yıl dönümünü yapamadan bir kızımla kaldım" dedi. 
Cenaze daha sonra Karaduvar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Sürücü hakkında yakalama kararı verildi
Sınar ailesinin avukatı Cemil Yeral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazanın ardından sürücü D.A'nın, savcılık tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını söyledi.
Devam eden süreçte sürücü hakkında yakalama kararı çıkarılması için girişimlerde bulunduklarını anlatan Yeral, Mersin 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nce dün D.A. hakkında yakalama kararı verildiğini bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2014, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474