banner564

Değerini bilen yok

Gazimağusa’daki bir evde Demir Çağa ait testi kalıntıları bulan polis, 2 kişiyi tutukladı

Değerini bilen yok
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
   Gazimağusa’da aldığı bir ihnar ile harekete geçen Adli Şube ekipleri, Anadolu Mahallesi’nde bulunan bir ikametgaha düzenlediği operasyon sonucunda eski eser niteliğinde demir çağa ait testi kalıntıları ele geçirdi. Polis ev sahibi Feride Gül Fidan ile aynı evde ikamet etmekte olan Mustafa Kemal Erdenizciler’i gözaltına alarak mahkeke huzuruna çıkardı.

Yatak odasında eski eser bulundu
   Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Vedat Bilginaylar, 12 Nisan 2017 tarihinde, Gazimağusa’da Anadolu Mahallesi’nde, zanlı 1 Feride Gül Fidan’ın, zanlı 2 Mustafa Kemal Erdenizciler ile birlikte kaldığı ikametgah içerisinde yapılan arama sonucunda, yatak odasında eski eser kalıntısı bulduklarını söyledi. Yapılan araştırma sonucu eski eserlerin, Demir Çağ dönemine ait testi kalıntıları olduğunu tespit ettiklerini anlatan Bilginaylar, zanlıların konu testilerden haberleri olmadığını iddia ettiğini söyledi.
   Eski eserlerin değer tespitinin yapılacağını ve alınacak olan bazı tanık ifadelerinin olduğunu belirten Bilginaylar, mahkemeden soruşturma maksatlı süre talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 1 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2017, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473