banner564

“Değerler korunacak”

Halil İbrahim Akça, büyükelçilikteki 29 Ekim Resepsiyonunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajını okudu

“Değerler korunacak”
banner598
Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Türkiye Cumhuriyeti’nin 91’inci kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Büyükelçilik İkametgahı’nda resepsiyon verdi.
Resepsiyona Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, KTBK Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, GKK Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, 39. Tümen Komutanı Tümgeneral Sadık Piyade, 28. Tümen Komutanı Tümgeneral Taci Kurul, bakanlar, milletvekilleri ve davetliler katıldı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Akça resepsiyonda, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajını okudu. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, cumhuriyetin kuruluşunun 91’inci yılının hayırlı olmasını diledi. Erdoğan mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölgesel ve küresel barış için tecrübesini insanlık adına seferber etmekten kaçınmayacağını da vurguladı. 
Erdoğan’ın mesajını okudu
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye Cumhuriyeti; dünyada barışı, dayanışmayı, adalet ve refahı savunan, her ülkenin içişlerine ve toprak bütünlüğüne saygı gösteren uluslararası hukuku, evrensel insanı değerleri, insan hak ve özgürlüklerini herşeyin üzerinde tutan bir dış politika anlayışına sahiptir.
91 yıl boyunca hassasiyetle muhafaza ettiğimiz ve savunduğumuz bu değerler, bugün ve bundan sonra da Türkiye dış politikasının sarsılmaz temel ilkeleri olacaktır.
Türkiye, her meselede adaletin, hakkaniyetin ve barışın yanında yer almayı, mazlum ve mağdurlar için cesaretle hakkı savunmayı sürdürecektir. Türkiye, istikrarla büyüyen ekonomisi, standartları yükseleen demokrasisi, kararlı Avrupa Birliği süreci, G 20 üyeliği, uluslararası platformlardaki etkin tutumu ile bölgesel ve küresel barış için tecrübesini insanlık adına seferber etmekten de kaçınmayacaktır.”

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2014, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473