banner564

Değirmenlik alarma geçti

Aynı mahallede kalan komşular arasında arsa yüzünden çıkan kavgada silahlar konuştu, 3 kişi tutuklandı

Değirmenlik  alarma geçti
banner598
Teoman TURAN
Başkent Lefkoşa’ya bağlı Değirmenlik köyünde önceki gün akşam saatlerinde aynı mahallede kalan komşular arasında arsa yüzünden çıkan kavgada silahlar konuştu. 
Elde edilen bilgilere göre, Murat Şerifoğlu, arsasına balya koyduğu gerekçesi ile Osman Berber, eşi Hanife Berber ve arkadaşları İbrahim Demiralp’e av tüfeği ile ateş açtı.
Şerifoğlu’nun tüfeğinden çıkan saçmaların isabet ettiği Berber çifti olayda yaralandı. olayın ardından Murat Şerifoğlu ile Osman Berber ve İbrahim Demiralp polis tarafından gözaltına alındı. Üç zanlı dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Mehjemeye Değirmenlik’te yaşanan olayla ilgili şahadet veren polis, 9 Temmuz tarihinde arsa meselesi yüzünden çıkan kavgada Murat Şerifoğlu’nun, Osman Berber’in kendi arazisi içerisine balya koyduğu gerekçesi ile Berber’e yardım için orada bulunan İbrahim Demiralp ile tartışıp kavga ettiğini söyledi. 

Av tüfeğini alıp geri döndü…
Polis, kavga esnasında evine giden zanlı Şerifoğlu’nun av tüfeğini alıp geri döndüğünü, Demiralp’a doğru 30 metre mesafeden iki el ateş ettiğini belirtti. Polis, Demiralp’ın olaydan yara almadan uzaklaştığı sırada zanlının, sesleri duyup gelen Osman Berber ve eşi Hanife Berber’e de yaklaşık 38 metrelik mesafeden iki el ateş ettiğini ve açılan ateş sonrası Osman Berber ve eşi Hanife Berber’in hafif şekilde yaralandığını ifade etti. 

Demiralp de Şerifoğlu’na tüfek doğrulttu
Polis, olayın devamında ise zanlı Demiralp’ın, zanlı Berber’in evine girip ona ait tüfeği alarak zanlı Şerifoğlu’na doğrulttuğunu anlattı.
Polis, zanlı Şerifoğlu hakkında, “Katle teşebbüs, yaralama ve kanunsuz patlayıcı madde tüfek taşıma” zanlı Demiralp hakkında, “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu” ve zanlı Berber hakkında ise “Adına kayıtlı tüfeğini salimen muhafaza etmeme” soruşturma yapıldığını söyledi. Zanlılar Demiralp ile Berber hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını ifade eden polis, iki zanlının teminata bağlanmasını talep etti. Polis, zanlı Şerifoğlu hakkındaki soruşturmanın ise devam ettiğini belirterek 3 gün tutukluluk süresi istedi.
Mahkeme, zanlı Şerifoğlu’nun 3 gün tutuklu kalmasına emir verirken, diğer iki zanlının ise teminatla serbest kalmasına karar verdi. Mahkeme, her iki zanlı için ikişer kefilin 30’ar bin TL kefalet senedi imzalaması ve yurt dışı çıkış yasağı şartları ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2017, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474