banner564

Dehşet gecesi

Kıbrıs gibi küçük bir yerde dün iki büyük kaza oldu, Gazimağusa’da 63 yaşındaki sürücü Mehmet Pınar öldü, Güzelyurt’ta ise ikisi çocuk 4 kişi yaralandı

 Dehşet gecesi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK-Onur ULAĞ
Ülkemizin kanayan yarası durumundaki ölümlü trafik kazalarına dün bir yenisi daha eklendi. Gazimağusa’ya bağlı Kurudere yakınlarında kontrolden çıkarak metrelerce savrulduktan sonra ağaca çarpan FZ 450 plakalı aracın 63 yaşındaki sürücüsü Mehmet Pınar, feci şekilde can verdi. Alevi Kültür Derneği üyesi olan Pınar’ın acı haberi ülke genelinde büyük üzüntü yarattı. Mehmet Pınar, bugün Gazimağusa’da toprağa verilecek.
Güzelyurt-Lefke anayolunda iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada ise biri ağır 4 kişi yaralandı. Güzelyurt yolunun uzunca bir süre trafiğe kapanmasına ve tam bir can pazarının yaşanmasına neden olan kazada, Teksen Köroğlu, Sitem Genç, Sıla Genç, Seval Genç yaralı vaziyette hastaneye kaldırıldı.  Kazada yaralanan 3 yaşındaki Seval Genç’in yoğun bakıma alındığı ve hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi. 

Mehmet Pınar’ın aracı 20 metre savruldu…
Lefkoşa-Gazimağusa anayolunda Mehmet Pınar’ın ölümüyle sonuçlanan kaza dün saat 19.30 sıralarında meydana geldi.
Polisten alınan bilgiye göre, Kurudere kavşağı yakınlarında bulunan Borusan Koruluğu önünde yönetimindeki FZ 450 plakalı araç ile seyreden Mehmet Pınar’ın direksiyon hakimiyetini kaybetti.
Direksiyon hakimiyeti kaybedilen araç, koruluğa girerek takla attıktan sonra 20 metre savruldu ve çam ağacına çarparak durabildi. Kaza sonucunda araç sürücüsü Mehmet Pınar olay yerinde yaşamını yitirdi.

Geride 4 evlat bıraktı
Feci trafik kazası sonucu 63 yaşında yaşamını yitiren Mehmet Pınar, Gazimağusa’da faaliyet gösteren “Taç Perde” ile “Pınar Yufka” isimli işletmelerin sahibiydi. Aslen Kahramanmaraşlı olan ve 36 yıldır Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan Mehmet Pınar’ın, Haydar ve Ali isminde 2 oğlu, Buket ve İlkay isminde 2 kızı bulunuyordu.

Alevi Kültür Derneği’nin kurucularındandı
Feci trafik kazasında yaşamını yitiren Mehmet Pınar, ismi daha sonra Alevi Kültür Derneği olarak değiştirilen Hacı Bektaş Veli Derneği’nin kurucu üyeleri arasındaydı. Gazimağusa’da oldukça sevilen ve sayılan bir kişi olan Mehmet Pınar’ın ölümü tüm ülke genelinde büyük üzüntü yarattı.

Pazar günkü piknik iptal edildi
Diyalog muhabirine açıklama yapan Alevi Kültür Derneği Başkanı Zeynel Arslan, Pazar günü düzenleyecekleri pikniği, bu acı olay karşısında iptal ettiklerini söyledi. Dernek kurucularından Mehmet Pınar’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Arslan, “Çok acı bir olay, Allah kimseye yaşatmasın, çok üzgünüz” şeklinde konuştu.

Bugün defnedilmesi bekleniyor
Mehmet Pınar’ın bugün Gazimağusa’da defnedilmesi bekleniyor, Ayrıca Pınar için Alevi Kültür Derneği önünde bir tören düzenleneceği de öğrenildi. Polisin kaza ile ilgili soruşturması sürüyor.

***

Güzelyurt yolunda can pazarı yaşandı
Güzelyurt-Lefke yolunun 2-3’üncü kilometreleri arasında dün saat 17.30 sıralarında meydana gelen trafik kazasında kelimenin tam anlamı ile can pazarı yaşandı.
Kaza, KY 893 plakalı araçla Lefke’ye doğru seyreden Sitem Genç’in Cypfruvex yakınlarına geldiğinde direksiyon hâkimiyetini kaybederek yolun sağına geçmesi ve o esnada normal yolunda seyreden Teksen Köroğlu yönetimindeki KY 893 plakalı araçla çarpışması sonucu meydana geldi. Kaza sonucu ağır yaralanan Sitem Genç, Sıla Genç, Seval Genç ve kazada ayağı kırılan Teksen Köroğlu, olay yerine çağrılan ambulanslarla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Anne ile kızların yoğun bakım servisinde müşahede altına alındığı, özellikle 3 yaşındaki Seval Genç’in durumun kritik olduğu öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2016, 10:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
İlkay Körkurt
İlkay Körkurt - 8 yıl Önce

Dün sert yazdım, anlayışınıza sığınıyorum, acım tarif edilemez, bide bu haberi görünce, anlayın n'olur beni. Çok teşekkür ediyorum sizlere...

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474