banner564

Denetim artacak

Bakan Kadri, “Gece kulüpleri ile ilgili uygulamada var olan sıkıntılar ivedilikle değerlendirilerek yasal değişikliğe gidilmesi elzemdir” dedi.

Denetim artacak
banner598
Arzu KÖPRÜLÜ   
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars Kadri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler ile iki bakanlığın yetkilileri, “gece kulüpleri”  ile ilgili toplantı yaptı.
İçişleri Bakanlığı’nda gerçekleşen ve yaklaşık iki saat süren toplantının ardından 2 Bakan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Öte yandan Baraka Kültür Merkezi, Kadın Eğitimi Kolektifi ve Bağımsızlı Yolu temsilcileri, toplantı sürerken, bakanlık önünde toplanarak “gece kulüpleri derhal kapatılmalıdır” başlıklı basın açıklaması yaptı.
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars Kadri, yaptığı açıklamada, dün, özellikle, önceki gün gece kulübünde yaşanan ölüm olayının ardından sorunları görüşmek ve LTB’nin kapatma kararını değerlendirmek üzere ivedilikle toplandıklarını belirtti.
Gece kulüplerinde hukuksuz ve insan haklarını ihlal eden uygulamaların önüne geçmenin hükümet programında da yer aldığını hatırlatan Kadri, bunlarla ilgili yasal düzenlemelerin yapılması ve kulüplerin yaşama ve çalışma koşullarının da yapılacak değişikliklerin ardından yasaya uygun hale getirilmesinin öncelikli hedeflerinden olduğunu söyledi.
Kadri, gece kulüpleriyle ilgili var olan uygulamaların yasaya uygunluğunun denetlenmesinde, son yıllarda ciddi sıkıntılar yaşandığını dile getirerek, Komisyonun değerlendirmelerinin ardından nasıl bir pozisyon belirleyeceklerine karar vereceklerini söyledi.

Çeler: İnsanlar köle gibi çalıştırılıyor
Çalışma Bakanı Zeki Çeler de, gece kulüplerinin yıllardır büyük bir sorun olduğunu ifade ederek, buralarda insanların hem köle gibi çalıştırıldığını hem de yasalara aykırı uygulamalara maruz kaldığını, bunları düzeltmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.
Çeler, bugün yapılacak Komisyon toplantısından, hem izinleri yenilenmeyen ve kapatılan gece kulüpleri hem de genel anlamda neler yapılabileceğiyle ilgili çıkacak sonuç neticesinde, LTB’nin kapatmış olduğu işyerlerinde çalışanların da mağdur olmayacakları şekilde hareket edeceklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2018, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473