banner564

“Denetim yapılmıyor”

Tözün Tunalı, hükümeti gıda güvenliği konusunda önlemler almaya davet etti

“Denetim yapılmıyor”
banner598
Sosyal Demokrat Parti (SDP), KKTC topraklarında kurşun, kandiyum ve arsenik kirliliğinin insanların kansere yakalanmasında en önemli faktörlerin başında geldiğini savunarak, hükümeti su ve toprakla ilgili çalışma başlatmaya ve gıda güvenliği konusunda etkin önlemler almaya çağırdı. 
SDP, Rum kesiminde bu konuya bir bütçe ayrıldığını ve çalışmaların bilimsel nitelikte sürdürüldüğünü belirterek, “İnsanlarımızın kansere yakalanmasını istemiyoruz” dedi. 
SDP Başkanı Tözün Tunalı yazılı açıklamasında, ülkede insanların kansere yakalanmaması için halkı uyarmayı görev kabul edindiklerini ifade ederek, hükümetin “Gıda Güvenliği Yasasını” geçirmemesini eleştirdi. 
Tunalı, başta Tarım Bakanlığı olmak üzere hükümeti derhal gıda konusunda etkin önlemler almaya çağırdı, Tarım Bakanlığını üretimde denetim yapmamakla suçladı. 
Tarım Bakanlığı’nın “Pestisit” kullanımı konusunda önlem alacak adımları atmadığını, kimyasalların doğru kullanılıp kullanılmadığının kontrolü için herhangi bir yasal düzenlemeye gidilmediğini, ürünlerinde kalıntı tespit edilen herhangi bir üreticiye ceza verilmediğini savunan Tunalı, yüksek verim elde etmek amacı ile kullanılan pestisitlerin bilinçsiz ve denetimsiz kullanılmasının hem insanlara hem de çevreye olumsuz etkiler yaptığını kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2015, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473