banner564

Denizden dönüyorlardı

4 arkadaşın içinde bulunduğu araç Karmi Çemberinde kaza yaptı, 26 yaşındaki Azamad Rajapov hayatını kaybetti

Denizden dönüyorlardı
banner598
Teoman TURAN
Girne’de dün akşam saat 20.15’te Karmi Çemberinde meydana gelen feci trafik kazasında, Türkmenistan uyruklu 26 yaşındaki Azamad Rajapov hayatını kaybetti, birisi ağır 3 kişi de yaralandı.
Elde edilen bilgilere göre, arkadaşları ile birlikte denizden dönen 26 yaşındaki  Rüstem Hudayberdiyev yönetimindeki FU 135 plakalı salon aracın, Girne - Alsancak Çevreyolunun 7-8 km'leri arasında Karmi Kavşağına yaklaşık 300 metre kala direksiyon hakimiyetini kaybetti.
Aşırı sürat ve dikkatsizlik neticesinde direksiyon hakimiyeti kaybedilen araç, orta refüjü ayıran bariyere çarptıktan sonra tavanı üzerinde ters dönerek sürüklenip yolun solunda bulunan bariyerlere çarptı.
Kaza sonucu araçta yolcu olarak bulunan Türkmenistan uyruklu Azamad Rajapov olay yerinde yaşamını yitirdi. Araçta yolcu olarak bulunan Nar Murat Mammetgulyyev ağır yaralanırken, araç sürücüsü Rüstem Hudayberdiyev ile araçta yolcu olarak bulunan Derkarjan Charyyev  olayı hafif sıyrıklarla atlattı.

Nar Murat ağır yaralandı
Ağır yaralanan Nar Murat Mammetgulyyev ise Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım servisine alındı. Mammetgulyyev’in vucudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluştuğu, başına darbe aldığı öğrenildi.
Kazadan sonra polis tarafından gözaltına alınan Rüstem Hudayberdiyev isimli sürücünün bugün Girne’de mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Dördü de Türkmenistan uyruklu idi…
Kaza yapan araçta bulunan ve hepsi de Türkmenistan uyruklu olan 4 kişinin Kuzey Kıbrıs’ta çalışma izni ile kaldıkları öğrenildi. İddialara göre dün 4 arkadaş hafta sonunu değerlendirmek için birlikte gezmeye çıktı. 

Güzel bir tatil günü geçirmek istemişlerdi
Denize giden, akşama kadar hem yüzen hem de sohbet eden 4 arkadaş, eve dönüş yolunda feci kaza ile yüzleşti. Feci kazada hayatını kaybeden 26 yaşındaki Azamad Rajapov’un üniversite eğitimin Kuzey Kıbrıs’ta tamamladığı ve Girne’de bir restoranda çalıştığı öğrenildi.

Araba ikiye bölündü…
Öte yandan kazanın olduğu yol bir süre tek yön olarak araç trafiğine kapandı. Kazadan sonra hurda bir demir yığınına dönen ve 26 yaşındaki Azamad Rajapov’a mezar olan arabayı görenler ise hayretini gizleyemedi. Motoru yerinden sökülen ve iki parçaya ayrılan araçtan 3 kişinin sağ çıktığını duyan vatandaşlar, “Onların verilmiş sadakası varmış” yorumunda bulundu.
Azamad Rajapov’a ile birlikte 2017’de trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 23 oldu.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2017, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474