banner564

Derdimiz seçim değil can güvenliği

Yeni yılın ilk saatlerinde aşırı alkollü vaziyette direksiyon başına geçen Adnan Tokmak, yolu yaya olarak geçmeye çalışan 2 kişiye çarparak ölümlerine neden oldu

Derdimiz seçim değil can güvenliği
banner598
Suna ERDEN
Yeni yılın ilk saatlerinde meydana gelen feci trafik kazası yine 2 can aldı. Aşırı derecede alkollü olduğu ve dikkatsiz sürüş yaptığı iddia edilen 32 yaşındaki Adnan Tokmak’ın, Alsancak bölgesinde yaya olarak yolun karşısına geçmeye çalılan Aziz Türkseven ile 2 gün önce adaya gelen arkadaşı İrlanda vatandaşı June Knight’a çarparak ölümlerine neden oldu.
Olayın duyulmasından sonra tepkilerini ortaya koyan Alsancak sakinleri, son zamanlarda ölümlü trafik kazalarında meydana gelen artışların ürkütücü olduğunan dikkat çekerek yetkililerin ilgisizliğinden yakındı. Alsancak sakinleri “Yolumuz çok kötü ve yetersiz. Trafik denetimleri de yetersiz olunca felaket kapıyı çalıyor”dedi.

Sevgilisini görmek için gelmişti…
Yeni yıl için birkaç gün önce erkek arkadaşı Aziz Türkseven’in yanına gelen İrlanda vatandaşı 53 yaşındaki June Knight ve 34 yaşındaki Türkseven, yaya olarak yolu geçmeye çalıştıkları esnada alkollü sürücünün çarpması sonucu yaşamlarını yitirdi. Girne-Alsancak bölgesinde yaşanan kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, iki yayaya çarpan ve 212 promil alkollü olduğu belirlenen 32 yaşındaki Adnan Tokmak dün tutukluluk talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 

Alkollü ve dikkatsizdi
Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube’de görevli polis çavuşu Adil Ertepınar, Adnan Tokmak’ın dün gece meydana gelen ölümlü kazanın ardından tutuklandığını söyledi. 
Polis çavuşu Adil Ertepınar, kazanın Merit Otel kavşağı yakınlarında Girne-Güzelyurt anayolunda sabaha yakın 02.30 sıralarında meydana geldiğini kaydetti 
Ertepınar, zanlı Tokmak’ın yönetimindeki DZ 512 plakalı araç ile Girne istikametine doğru 212 promil alkollü içki tesiri altında dikkatsizce seyrettiği sırada, yolun güney kısmından kuzey kısmına doğru yaya olarak geçmeye çalışan iki şahsa çarparak ölümüne neden olduğunu kaydetti.

Soruşturma sürüyor
Polis çavuşu, zanlı Tokmak’ın alkollü olduğuna dikkati çekti. Soruşturmanın devam ettiğini, bölgedeki kamera görüntülerinin incelendiğine vurgu yapan Ertepınar, zanlı Adnan Tokmak’ın soruşturma amaçlı 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması talebinde bulundu. Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlı Adnan Tokmak aleyhinde soruşturmanın yeni başladığını dikkate alarak, 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi. 
Öte yandan kaza sonucu yaşamını yitiren Aziz Türkseven’in eşinden ayrı olduğu ve bir erkek çocuk babası olduğu öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2018, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473