banner564

Ders zili çaldı

Yeni öğretim yılının başlaması ile birlikte sınıfları dolduran öğrenciler, tatilde özledikleri öğretmen ve arkadaşları ile özlem giderdi

Ders zili çaldı
banner598
Melin DOBRAN
Milli Eğitim Bakanlığı’nın İlköğretim Dairesi’ne bağlı ada genelindeki tüm okullar, dün 2017-2018 eğitim ve öğretim yılına başladı. 
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, İlköğretim Dairesi’ne bağlı okullarda, 4 yaştan ilkokul 5’inci sınıfa kadar yaklaşık 20 bin öğrenci yeni eğitim yılına başladı.
Genel Orta öğretim Dairesi’ne bağlı ortaokul ve liselerde ise yaklaşık 10 bin öğrenci ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne bağlı ortaokul ve liselerde yaklaşık 3 bin 400 öğrenci dün ders başı yaptı.
Bir kısmı geçen hafta başlayan özel okulların geri kalanları da bugün yeni eğitim yılına başlıyor. Geçen yılın verilerine göre, özel okullarda, okul öncesinde 3 bin 188, ilkokullarda 3 bin 484, ortaokullarda bin 467 ve liselerde bin 740 öğrenci eğitim görüyor.
Yeni yapılan münhallerle, devlet okullarında bu yıl 3 bin 731 öğretmen görev yapacak.
Buna göre, 4 yaştan ilkokul 5’inci sınıfa kadar bin 460; Genel Ortaöğretim Dairesi’ne bağlı okullarda bin 800; Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne bağlı okullarda 471 öğretmen görev alacak.
Sabah erkenden okul yolunu tutan öğrenciler, tatilde özlediği öğretmen ve arkadaşlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Birçok veli ise ülke şartlarındaki ekonomik sistemden dolayı çocuk okutmanın güçleştiğini söyledi. Gazetemize konuşan öğretmenler, “En az çocuklar kadar biz de yeni eğitim yılı için heyecanlıyız. Onlar bizi biz de onları özledik. Yeni öğrencilerimizle de kaynaşmaya çalışıyoruz” dedi.

Minikler heyecanlıydı
Öğrenciler, “Yaz tatilimiz çok güzel geçti. Bazen arkadaşlarımızla görüştük. Bol bol oyun oynadık. Yurt dışındaki ailemizin yanına gittik. Okul açılmadan önce hazırlık yaptık. Heyecanla arkadaşlarımızı ve öğretmenlerimizi görmeyi bekledik. Artık geceleri erken yatıp, sabahları erken kalmamız gerekecek. Tatilden sonra okula dönmek bizim için çok heyecanlı oldu. Yeni arkadaşlarla ve yeni öğretmenlerimiz ile de tanıştık” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2017, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473