banner564

Destansı bir öykü

Siber, eğitimlerini bırakan üniversite öğrencilerinin Erenköy'e çıkmaları ve kurtuluş mücadelesine katılmalarının önemine vurgu yaptı

Destansı bir öykü
banner598
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Erenköy Direnişi’nin yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı ve direnişin, halkın varlık mücadelesindeki yeri ve anlamının çok büyük olduğunu belirtti.
Siber, üniversitede öğrenim gören Kıbrıslı Türk gençlerin tüm gelecek hayallerini, öğrenimlerini bir tarafa bırakarak, aynı ortak duyguyla, korkusuzca, ilkel şartlarda, gemilerle Erenköy'e çıkmaları ve kurtuluş mücadelesine katılmalarının Kıbrıs Türk tarihinin destansı bir öyküsü olduğunu kaydetti.
Mesajında, “Yokluk içinde, çok ağır şartlarda yöre halkıyla verilen bu mücadele esas gücünü bu topraklarda var olma azminden, geleceğe dair inancından, ve her şartta yitirmediği umudundan aldı” ifadelerini kullanan Siber, “O dönemlerde verilen bu ağır mücadeleler bizleri bugünlere getirmiştir. O günlerin dayanışma ruhunu, geleceğe dair inancını, azmini, yurt sevgisi ve aidiyet bağını her dönemde canlı tutabilirsek başaracağız ve her türlü olumsuzluğun üstesinden geleceğiz” dedi.
Siber, bu mücadelede yaşamlarını yitiren tüm şehitleri rahmetle anarak, yakınlarına sabırlar, gazilere uzun ve sağlıklı ömürler diledi. 


Atun: İnanç ve kararlılığın sembolü
Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Kıbrıs Türk mücadele tarihinde özel bir yeri olan Erenköy Direnişi’nin 53. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Atun mesajında, Erenköy Direnişi’nin Kıbrıs Türk halkının mücadele tarihine, özgürlük, inanç ve kararlılığın bir ifadesi olarak geçtiğini belirtti.
Erenköy Direnişi’nin ve destanının, Kıbrıs Türkü’nün var oluş mücadelesinde en önemli yaşamsal kilometre taşlarından biri olduğunu ifade eden Atun, Rum-Yunan ikilisinin insanlık dışı saldırıları karşısında Kıbrıs Türk halkının güçlü ve onurlu direniş gösterdiğini vurguladı.
Atun,“Bu çerçevede yeni nesillere milli mücadeleyi iyi öğrenmeleri adına Erenköy’ü anlatmak hepimize düşen önemli bir görevdir. Vatanı ile gelecek nesillerin özgürlüğü için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anar, Gazilerimizi de saygıyla yad ederiz” ifadelerini kullandı.


Berova: Mücadelenin mihenk taşı
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Erenköy Direnişi’nin 53’üncü yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Yapılan açıklamaya göre Berova yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türkü’nün onur, şeref ve bayrağı uğruna verdiği mücadelenin mihenk taşı olan Erenköy Direnişi’nin 53. yıldönümünün gururla yaşandığını belirtti.
Bir avuç Mücahit ve üniversiteli gencin gösterdiği şanlı direnişin Rum-Yunan ikilisinin Enosis hayallerinin yıkılmasının başlangıcı olduğuna dikkat çeken Berova, bu önemli tarihin Kıbrıs Türkü’nün huzur ve özgürlüğe ulaşmasının temeli olduğunu vurguladı.


Şahin:Mücahitleri minnetle anıyoruz


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni Koruma Derneği Başkanı Hatice Özler Şahin, üniversite gençlerinin ve mücahitlerin Erenköy’de eşi benzeri olmayan mukavemet gösterdiğini kaydederek, Şanlı Erenköy Direnişi’nin 53’üncü yıldönümünde şehitleri ve mücahitleri saygı ve minnetle andıklarını belirtti.


Savaşan: Direniş, genç kuşaklara anlatılmalı
Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan, Erenköy Direnişi’nin 53. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Savaşan yayınladığı mesajda, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde 8 Ağustos 1964 tarihinin mihenk taşı olduğunu belirterek, bu direnişin genç kuşaklara aktarılaması gerektiğini ifade etti.
Başta Türkiye'den olmak üzere tahsillerini yarıda bırakarak Erenköy’e direniş için koşan ve bölge halkıyla omuz omuza mücadele vererek stratejik bir köprübaşını tutan öğrencilerin, 20 Temmuz Barış Harekatı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşuna giden yolun temel taşlarını oluşturduğunu belirten Savaşan, Erenköy Direnişi’nin Dünya tarihinde benzerine rastlanmayan bir dram, trajedi olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2017, 07:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474