banner564

“Devlet bize sahip çıksın”

İnşaat izni olmadığı gerekçesiyle evinin yıkılacağını söyleyen Gülşen Rençbereli yetkililere seslendi

“Devlet bize  sahip çıksın”
banner598
Melin DOBRAN
Dikmen’de yaşayan Gülşen Rençbereli isimli vatandaş, inşaat izni olmadığı gerekçesiyle evi hakkında yıkım kararı alındığını söyledi. Yaklaşık 18 sene önce ev yaptığını ifade eden Rençbereli, o dönem maddi sıkıntı nedeniyle izin alamadığını belirtti. Rençbereli, bugün evinin yıkılacağını söyleyerek, “Sokakta mı kalacağız. Yetkililer artık sesimizi duysun” dedi.
Yıkılacak olan evin, emirle elektriğinin de kesildiğini dile getiren Rençbereli, şu an kızının evinde kaldığını söyledi. Kiraya çıkacak durumda olmadığını ifade eden Rençbereli, duyarlı kişilerden ve yetkililerden yardım istedi.

“Yardım bekliyoruz”
Gülşen Rençbereli, “Yaklaşık, 18 sene önce yaptığım evin inşaat izini olmadığı gerekçesiyle, evimi yıkmak istiyorlar. Çarşamba günü gelip yıkacaklarını söylediler. Üstelik evin elektriğini de kestiler, kablolarını da söktüler. Arsayı aldığım dönem inşaat izni almak için maddi durumum iyi değildi. Elektriği kestikleri için ben de eşimle beraber kızımın yanına yerleştim. Kızım evli ve bir de çocuğu var. Sığıntı gibi yanlarında kalıyoruz ve üstelik yerde yatıyoruz. Yetkililerden bugüne kadar yardım istedim, edecekleri söylediler fakat etmediler. Eşim asgari ücretle çalışıyor. Kiraya çıkacak durumumuz yok. Duyarlı kişilerden ve yetkililerden yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“Belediye 10 bin TL ödeyecek”
Konuyla ilgili olarak bilgi aldığımız Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi ise şunları söyledi, “Gülşen Hanım’ın evi yıkılacak kararı alındıktan sonra, sokakta kalmasın diye girişim başlattım. Hazır prefabrik ev yapan bir firma ile görüştük. Binanın yapımı 59 bin TL’dir dendi. Belediyenin hatırına 10 bin TL indirim yaparız dediler. Evin değeri 49 bin TL oldu. Biz de yine yardım olsun diye, belediye olarak 10 bin TL’sini de biz ödeyelim dedik. Geriye 39 bin TL kaldı. Yani Gülşen Hanım 39 bin TL ödeyecek. Evi Kaymakamlık yıkacak diye biz mağdur etmemeye çalışıyoruz. Bildiğim kadarıyla mevcut yere 50 metre karelik ev projesi verdiler. Bölgedeki bu durumda olan tüm yurttaşlara yardımcı olmaya hazırız.”

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2018, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473