banner564

Devletin gücü

2011’de meydana gelen cephanelik patlaması nedeniyle dönemin Rum Savunma Bakanı Papakostas’a 5, İtfaiye Müdür Yardımcısı ile Afet Birimi Müdürü’ne 2’şer yıl hapislik verildi

Devletin gücü
banner598
   Kuzey Kıbrıs’ta bugüne dek herhangi bir yolsuzluk ve suistimal dosyası sonuçlanmazken, Güney Kıbrıs’ta rüşvet almakla suçlanan Baf Belediye Başkanı’ndan sonra  Savunma eski bakanı, Dışişleri eski bakanı ve çok sayıda üst düzey yetkili Rum Mahkemesi’nde yargılandı.
   Üç yıl devam eden duruşmaların sonucunda Dışişleri eski bakanı Markos Kiprianu beraat ederken, Savunma eski bakanı Kostas Papakostas 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 
   Larnaka’ya bağlı Tatlısu (Mari) köyünde bulunan Evangelos Florakis Üssü’nde meydana gelen cephanelik patlamasında 13 kişi hayatını kaybetmiş, bölgedeki elektrik santrali kullanılamaz hale gelmişti.
   Görevini ihmal etmekle suçlanan dönemin Savunma Bakanı Papakostas, 5 yıllık hapis cezasını duyunca büyük bir şok yaşadı. Papakostas’ın sağlık durumunun iyi olmadığını belirten Rum kaynakları “Bu yaştan sonra 5 yıllık hapisliğe dayanamaz”dedi.
   Papakostas’ın yanı sıra, görevini ihmal etmekle suçlanan İtfaiye Müdür Yardımcısı Haralambos Haralambus ve Afet Özel Müdahale Birimi (EMAK) Müdürü Andreas Loizidis’e 2’şer yıl hapislik cezası verildi.
   Rum Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan ve daha sonra temyiz talebiyle Yüksek Mahkeme’ye taşınan davada,Papakostas aleyhindeki kararın oy çokluğuyla alındığı bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2014, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474