banner564

Devletin kaybı 100 milyon

Seyrüsefer affının süresi geçti; 48 bin araç sahibi ruhsatını yenilemedi

Devletin kaybı 100 milyon
banner598
Teoman TURAN
Yaklaşık 300 bin aracın bulunduğu ülkemizde, halen 48 bin 172 araç sahibinin Seyrüsefer Ruhsatı çıkarmadı öğrenildi. Geciken kayıtlardan ceza alınmamasını öngören Seyrüsefer Affı’nın 21 Eylül’de sona erdiğini belirten yetkililer; kayıt yaptırmayan araçlar yüzünden devletin gelir kaybının 100 milyon TL civarında olduğunu belirttiler.
   Bakanlar Kurulu’nun, ceza affı için süreyi 2 kez uzatmasına rağmen kayıt yapmayan araç sahiplerinin suç işlediğine dikkat çeken yetkililer, polisin daha sık denetim yapması halinde sözkonusu araçların kayıt altına alınabileceğini ifade ettiler.
   Polis sayısının yetersiz olduğunun hatırlatılması üzerine “Bu sorun çok hızlı bir şekilde giderilmelidir” diyen bir yetkili, polisin yoğun bir şekilde denetim yapmaması halinde ruhsatsız araçların yollarda boy göstereceğini, ruhsat çıkaran vatandaşlar açısından da mağduriyet yaşanacağı uyarısında bulundu.
   Araç Kayıt Dairesi’nde dün işlem için sıra bekleyen vatandaşlar da Diyalog muhabirine yaptıkları açıklamada, ruhsatlar için daha çağdaş yöntemler üzerinde durulmasını istedi. Vatandaşlar “Devletin en fazla gelir sağlayan bir dairesinde çalışma koşulları da, teknoloji de yetersizdir. Para vermek için saatlerce bekletilmemiz üzücüdür” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2017, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474