banner564

Dik durmalıyız

Başkan Özçınar, “Rumların Güzelyurt’a ulaşma hedefleri büyük bir iştahla devam ediyor” diyerek uyardı:

Dik durmalıyız
banner598

Pelin YÜKSELAY

Diyalog Medya Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar’ı ziyaret ederek bugün başlayacak olan Portakal Festivali’ne davet eden Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar “Rumların bölgeye ulaşma hedefleri büyük bir iştahla devam ediyor” dedi.
    Güzelyurt’a sahip çıkma noktasında çalışmaların sürdürdüğünü dile getiren Özçınar, Diyalog medyanın bölgeye gösterdiği ilgi ve desteğe teşekkür ederken, halkın moral ve motivasyonunu yükseltmek amacıyla tüm halkı festivale davet etti.
    Özçınar, ziyaretinde şunları kaydetti:  
   “40 yıldır bir geleneği sürdürüyoruz. 40 yıl süresince her geçen gün gelişen ve değişen, Güzelyurt’un konumunu da değiştirecek bir yapı ile kentimize sahip çıkma noktasında çalışmalarımız devam ediyor. 
    Tabi ki basından desteğe ihtiyacımız var. Hele hele ülkemizin koşulları gereği, birlik beraberliğimizin en üst düzeyde olması gerektiği bir dönemde bu festivalin yapılmasını gerçekten bir görev olarak kabul ediyoruz. Sizler Güzelyurt’a yönelik olarak yaptığınız yayınlarla, yararlı çalışmalarla, bölgemize destek veriyorsunuz. Bu hassasiyetinizin devamını bekliyoruz.”

“Bölgemize sahip çıkmalıyız”
     Görüşme sürecinin de devam ettiği bir dönemde Rumların büyük bir iştahla ve büyük bir hazımsızlıkla bölgeye bakış açıları ve bu bölgeye ulaşma hedefleri devam ediyor. Biz daha dik durmalıyız. Bölgemize daha çok sahip çıkmalıyız ve daha fazla yetkili makamlarımızın bölgeye ilgi odaklarını göstermesi gerekir. Bu şekilde değişim ve gelişimi sağlamamız gerekir. Güzelyurt 1974’te değil, 1990’da değil. Güzelyurt 2017’yi yaşıyor. Bölgenin en verimli topraklarına sahip, su kaynaklarının Türkiye Cumhuriyeti devletinin sulama suyunu da hedeflediği bir dönemde varlığını daha da yükseltecek bir yapı, sahil şerit yol projeleri, üniversiteler, hastane projelerimiz, yeni devlet yapılarımızı oluşturma ve buna bağlı olarak da bölgede artan bir hareketlilik bizi mutlu ediyor. Biz bu gözle bakıyoruz. 
    Güzelyurt gelecek dönemlerin parlayan bir yıldızı olacak. Yeter ki imar yasasından tutalım da çevre bilincimizi kaybetmeden, sosyal bilincimizi kaybetmeden bunu üst düzeye taşıyabilelim.”
 
Akar: Güzelyurt hepimizin hassasiyeti
Diyalog Medya Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar da, festivalin çok önemli bir döneme denk geldiğinin altını çizerek Güzelyurt’un önemine vurgu yaptı. Akar, şöyle dedi: 
    “Bu festivalin tam da önemli bir döneme denk gelmesi altı çizilecek bir olaydır. 30 Haziran’da başlayacak festival, İsviçre’deki görüşmelerin devam ettiği bir sürece denk geliyor. 
     Güzelyurt tabii ki hepimizin hassasiyetidir. Burada uzun yıllar yaşayan insanlarımızın müzakereler devam ettiği sürece hep sancılı olduklarını ve geleceklerinin ne olduğu konusunda kaygı içerisinde olduklarını biliyoruz ve bizler de artık bu kaygıların sona ermesini, bu insanların artık yaşadıkları yerlerde huzur bulmasını istiyoruz. Sizin bu konuda halkla iç içe çalışmalarınızı da izliyoruz yakinen ve takdir ediyoruz. Halkla iç içesiniz, sorunlara karşı duyarlısınız, hızlı çözümler üretmeye çalışıyorsunuz. 
     Bazı bölgedeki köylerin su sorunlarının da gittikçe arttığını izliyoruz, oradaki insanlardan sesler geliyor. Bu konuda da hükümetlerin size yardımcı olmasını bekliyoruz çünkü sizin tek başınıza çözebileceğiniz bir sorun değil. 
   Güzelyurt’a da dediğim gibi daha fazla önem verilmeli. Çünkü Rumların gerçekten yakın takibe aldığı bir bölgemizdir. Buradaki insanların huzursuz edilerek bir yerde teslim olma gibi bir sonuca ulaşmasını hedeflemektedirler. Biz bunun bilincindeyiz. Tam tersi Türkiye Cumhuriyeti’nin katkılarıyla dediğiniz gibi yeni yatırımlarla bölgede gelişim vardır. Bu gelişiminin daha da artması gerektiği inancındayız. Bu vesile ile Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine çok teşekkür ediyoruz.” 

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2017, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474