banner564

“Dileneceğiz direneceğiz”

Telekomünikasyon’a yeterli bütçe ayrılmadığını savunan Tel- Sen, halktan yardım toplamak için kaymakamlığa başvurdu

“Dileneceğiz direneceğiz”
banner598
Telekomünikasyon Dairesi Çalışanları Sendikası (Tel-Sen) Yönetim Kurulu, Telekomünikasyon Dairesi’nin halka daha iyi hizmet verebilmesi ve toplumun bir varlığı olarak ayakta kalabilmesi için Lefkoşa Kaymakamlığı’na başvuruda bulunarak halktan yardım toplama izni talep etti. Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Tük-Sen) Başkanı Arslan Bıçaklı ve Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan başkanlığındaki heyet, Lefkoşa Kaymakamı Alkan Değirmencioğlu ile görüştü. Heyet görüşme ardından, Kaymakamlık önünde “Dileneceğiz, Direneceğiz” yazılı pankart açarak basın açıklaması yaptı.
Kaymakam Değirmencioğlu’yla görüşmede ilk sözü alan Türk Sen Başkanı Arslan Bıçaklı, “Bu devlet hepimizin” diyerek hükümet yetkililerinin devleti yönetmek için halktan yetki aldıklarını anımsattı. Hükümet yetkililerine yapılan zamlar, her gün yapılan atamalar nedeniyle devletin “fazla” masrafı bulunduğunu söyleyen Bıçaklı, bu sebeple devletin bütçeden fazla paya ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.  Bıçaklı, devletin masrafları nedeniyle, bütçeden kurumlara sahip çıkmak için yeterli paranın ayrılamadığını ileri sürdü.

Değirmencioğlu: İşleme alıp araştıracağız
Lefkoşa Kaymakamı Alkan Değirmencioğlu da, Telekomünikasyon Dairesi’nin önemine işaret ederek, dairenin gelişip, ayakta kalmasının gerekliliğine dikkat çekti. Tel-Sen’in talebinin, işleme alınarak, yasal çerçevede araştırılacağını söyleyen Değirmencioğlu, sonucun Tel-Sen’e bildirileceğini söyledi.
Görüşme ardından Tel-Sen Kaymakamlık önünde pankart açarak, Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan basın açıklaması okudu.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2014, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473