banner564

Dolu dolu geçecek

Hasan Sadıkoğlu, İskele’de bu yıl 47’ncisini düzenleyecekleri festivalde, 7’den 70’e her yaşa uygun aktivitenin yer alacağını belirtti

Dolu dolu geçecek
banner598
İskele Belediyesi’nin düzenlediği 47. Geleneksel İskele Festivali, 3 Temmuz Cuma günü başlıyor.
İskele Belediyesi önceki gün bir basın toplantısı düzenleyerek, “Renkler ve Kültürler İskele’de Buluşuyor” sloganı altında gerçekleştireceği ve açılışını Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yapacağı festival hakkında bilgi verdi.
Yapılan açıklamaya göre, İskele Festivali’nin ilk etkinliği Cuma günü saat 20.00’de kortej yürüyüşü olacak. Festival çeşitli etkinliklerle 12 Temmuz’a dek sürecek.
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, 47’ncisini düzenleyecekleri festivalin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
“Adamızın en köklü ve en kapsamlı festivallerinden olan İskele Festivali’mizin 47.’sini gerçekleştirecek olmanın haklı heyecan ve gururunu yaşıyoruz. Festivalimiz Larnaka’da yıllar önce panayır olarak başlayan ve siz değerli halkımızın katılımları ile sadece beldemizde değil adamız hatta uluslararası birçok ülkede heyecanla beklenen bir festivale dönüşmüştür” diyen Sadıkoğlu, organizasyonun uluslararası boyuta taşınmasının önemine vurgu yaptı.
Sadıkoğlu, 7’den 70’e her yaşa uygun aktivitenin yer alacağını belirttiği festivale tüm halkı davet etti.

“Benim Sevdam İskele”
Basın toplantısında Yılın Genç Kızı ve Erkeği Yarışması’nın Organizatörü, Günkut Ajans Direktörü Bülent Günkut, Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu Başkanı Hüseyin Andaç, Karadenizliler Kültür Derneği Başkanı Baki Aydın ve Larnakalılar Gecesi organizasyonunda yer alan Mustafa Bayramoğlu da bilgi verdi.
Basın toplantısında, festivali tanıtan “Benim Sevdam İskele” isimli şarkının klibi de gösterildi.

Sadıkoğlu, Kabotaj Bayramı’nı kutladı
Öte yandan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da yayımladığı mesajla ‘Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 89’uncu yıldönümünü kutladı.
Sadıkoğlu mesajında;  “Yürürlüğe girdiği 1 Temmuz 1926’dan bu yana kutlanan Kabotaj ve Denizcilik Bayramı’nın KKTC’de de kutlanıyor olması büyük önem arz etmektedir. Zira Denizcilik Bayramı, Türkiye’de olduğu gibi ülkemizde de ulusal bağımsızlığının en önemli simgelerinden biridir” dedi.
Kabotajın, tüm denizci ülkelerde olduğu gibi KKTC’de de değerlendirilen bir hak olduğuna vurgu yapan İskele Belediye Başkanı, 1974 Kıbrıs Türk Barış Harekatı’ndan sonra sil baştan başlayan Kıbrıs Türk Denizciliğinde de ambargolara rağmen aradan geçen 41 yılda büyük bir aşama kaydedildiğinin altını çizdi. 

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2015, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473