banner564

Dönüşü yok

Diyalog’a konuşan Ahmet Kaşif, 4 milletvekilinin DP’den istifa mektubunu bugün sunacaklarını söyledi

Dönüşü yok
banner598
Çiğdem AYDIN
   Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG) Gazimağusa milletvekili, Bayındırlık ve Ulaştırma eski Bakanı Ahmet Kaşif, kendisinin yanı sıra 3 milletvekilinin daha DP’den istifa mektuplarını bugün parti yönetimine ve Meclis Başkanlığı’na sunacaklarını söyledi.
   Diyalog’a konuşan Kaşif, “İstifa kararından kesinlikle dönmek yok” dedi. Kaşif, diğer milletvekillerinin de geri adım atmayacağını belirtirken “DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, sizi durdurmak için herhangi bir girişim yaptı mı” şeklindeki soruya, “Hayır hiçbir girişim yapmadı. Ne beni, ne de arkadaşlarımızı aramadı” yanıtını verdi.
    Ahmet Kaşif, Hamit Bakırcı, Ergün Serdaroğlu ve Menteş Gündüz’ün istifaları sonrasında Demokrat Partinin milletvekili sayısı 7’ye, koalisyon hükümetini destekleyen toplam milletvekili sayısı ise 28’e düşmüş olacak.

Çok iyi düşünüldü
   Ahmet Kaşif, “Son dakika size baskı gelirse, istifadan vazgeçme olasılığınız yok mu” sorusuna ise şu yanıtı verdi:
   “Şu saate kadar parti başkanından veya Başbakan’dan  herhangi bir tepki gelmedi. Bundan sonra gelse de hiçbir şey değişmez. İstifa konusunda geri adım atmayız. Bunca yıllık siyasi yaşamımda bir karar alırken enine boyuna düşünerek, tartarak kararlar almışımdır. Bu kararı alırken de aynı şekilde davrandım.” 
   Kaşif, “DP’den istifa ettikten sonra UBP’ye geçiş olur mu” sorusunu yanıtlarken de “bu konuda bir şey söylemek için henüz çok erken. Arkadaşlarla oturup gerekli değerlendirmeleri yapacağız” dedi.

UBP izliyor
   Diyalog’a konuşan bir UBP yetkilisi ise, DP’den istifa kararı alan milletvekillerine kapılarının açık olduğunu söyledi. Yetkili “prosedür ne ise onu uygulayacağız. Yani yetkili kurullarımız oturup, karar verecekler”dedi.
   Aynı yetkili “herhangi bir engel olabilir mi” sorusuna “Zannetmiyorum. Partimizin kapısı herkese açık” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2014, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474