banner564

“Dövizle borçlanmayın”

Bakan Atun, kur dalgalanmalarına rağmen vatandaşların Türk Lirası'na güvenmeye devam etmelerini istedi

“Dövizle borçlanmayın”
banner598
Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, kur dalgalanmalarına rağmen vatandaşların Türk Lirası'na güvenmeye devam etmelerini istedi. Bakan Atun “gelirimiz hangi para birimindeyse aynı para biriminde borçlanmalıyız” dedi.
Kuzey Kıbrıs’ta ilk kez UKÜ bünyesinde, Çevik Uraz Binası’nda kurulan Finans Laboratuvarı’nın açılışı Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun tarafından gerçekleştirildi.
Açılışta konuşan Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, yeni hizmete açılan Finans Laboratuvarı’nın ülkeye, üniversiteye ve öğrencilere hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. 
Bakan Atun son günlerde dövizde yaşanan dalgalanmalarla ilgili olarak da açıklamalarda bulundu.
Kur dalgalanmalarına rağmen vatandaşların Türk Lirasında güvenmeye devam etmelerini isteyen Atun şunları kaydetti:
“AB merkez bankası bir taraftan faizleri indirip mümkün olduğunca genişlemeye politikaları yani bolluk para uygulama yönüne giderken bir bakıyoruz ABD Merkez Bankası son 6 aydır bütün dünyayı faiz artışına hazırladı. En sonunda aralık ayında faiz artışı yaptı bütün kurları etkiledi bu süreçte Türk Lirası her şeye rağmen en az etkilenen oldu. Gelirimiz hangi para biriminde ise borcumuz da aynı para biriminde olmalı. Bu riskleri görüp ona göre hareket etmek lazım. Ülkemize ve paramıza güvenip yatırımları yapmaya devam edelim. Kaçınılması gereken en önemli konu lüks tüketim gayesi ile borçlanmamaktır” dedi. 
Konuşmaların ardından Türkiye İş Bankası ve UKÜ yetkilileriyle birlikte kurulan Finans Laboratuvarı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2017, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474