banner564

DP’den yeni proje

Denktaş, “Marihuana kullanımına denetimli serbestlik dünyada olduğu gibi bu ülkede tartışılmalı, araştırmalar incelenmelidir” dedi

DP’den yeni proje
banner598
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş katıldığı bir televizyon programında seçim çalışmaları ve projeleri hakkında açıklama yaptı.
Denktaş, “DP’nin seçim manifestosunun; ne yapacaklarına yönelik değil, DP’nin liberal demokrat felsefesini, özgürlüklere, eşitliklere yaklaşımını ortaya koyduğunu kaydederek, “DP’nin kuruluş bildirgesinde bunlar vardır. DP bu bağlamda özüne dönmüştür” dedi.
DP’nin manifestosu hakkında konuşan Denktaş, partisinin özüne döndüğünü kaydederek, “DP manifestosu ne yapacağımıza yönelik değil, liberal demokrat felsefesini, özgürlüklere, eşitliklere yaklaşımımızı ortaya koymuştur. DP’nin kuruluş bildirgesinde bunlar vardır. DP bu bağlamda özüne dönmüştür. DP’nin  liberal demokrat bir parti olduğu zaten orada yazıyor.  Sağ ve sol düşünce dünyada cazibesini kaybetmiş, liberal ekonomi noktasında birleşmiştir. Dünyada bu böyledir. Eşitlik, özgürlüklere yaklaşımımızı ortaya koyan bir manifesto yapıldı” ifadelerini kullandı.
 “Parti bu manifesto ile biraz sola doğru kaydı esprileri yapılıyor. Özellikle manifestoda parça parça çözüm, adım adım değişimden bahsediliyor. Demokrasiye bağlılık, eşitlik yasası ile cinsel yönelim ve inanç özgürlüklerine, vicdani retten, hayvan haklarından marihuanaya denetimli serbestlik konusuna da değinen bir parti olduğu için farklı bir açılım yapıldı” şeklinde eleştiriler yapıldığının hatırlatılması üzerine Denktaş, “Bütün bu değerlere sadece yelpazenin sol kanadı mı sahip çıkmalı? Bütün bu değerler tartışılmalı, sentetik uyuşturucudan çocuklarımız ölüyor. Çocuklarımızın hayatı ile kumar oynanıyor. Bunun önüne geçilmeli. Marihuana kullanımına denetimli serbestlik dünyada olduğu gibi bu ülkede tartışılmalı, araştırmalar incelenmelidir” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2017, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473