banner564

Dünkü duruşmaya polis ordusuyla getirildi

Asya’ya çarparak ölümüne neden olmakla suçlanan Ali Zenginses, dünkü duruşmaya polis ordusu eşliğinde getirildi

Dünkü duruşmaya polis ordusuyla getirildi
banner598
Çiğdem AYDIN
Lefkoşa’da karşıdan karşıya yaya olarak geçtiği sırada  26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’na çarparak ölmesine neden olan araç sürücüsü 20 yaşındaki Ali Aziz Zenginses, hakkındaki polis soruşturması sürüyor. Kazanın ardından tutuklanan ve soruşturma amaçlı 3 gündür polis hücresinde tutulan zanlı dün ek süre talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Mahkemeye Rıdvanoğlu’nun ailesinden kimse  katılmazken,  zanlının babası ve yakınları duruşmayı izlemek için hazır bulundu. Zanlı, yaşanacak olası bir gerginliğe karşı kalabalık bir trafik polisi ekibi eşliğinde mahkemeye getirdi.  Zanlı Zenginses,  mahkeme salonunda beklerken dakikalarca ağladı.
Kısa süre sonra başlayan duruşmada zanlı hakkında dikkatsiz, alkollü, süratli ve ehliyetindeki şartları ihlal ederek Asya Rıdvanoğlu’nun ölümüne sebebiyet verme suçlarından dolayı başlatılan soruşturmanın devam ettiği açıklandı. Soruşturmayı yürüten polis, zanlının göz muayenesinin sürdüğünü, kaza ile ilgili ifadeler alınacağını belirterek, zanlının tutukluluk süresinin 2 gün daha uzatılmasını talep etti.

Sıkı önlem altında
Zanlının avukatının süreye itiraz etmemesi üzerine mahkeme 2 gün ek süre kararı vererek zanlının tutuklu kalma süresini uzattı.  Kararın ardından zanlı polisler eşliğinde hücreye konulmak üzere polis aracına götürüldü.

Kaza nasıl olmuştu?
Başı gövdesinden koparak feci bir şekilde yaşama veda eden Asya Rıdvanoğlu’nun ölümüyle sonuçlanan kaza, 31 Ağustos gecesi saat 00.05 sıralarında meydana gelmişti. Kemal Şemiler Caddesi üzerinde Ali Aziz Zenginses yönetimindeki MR 575 plakalı salon araç ile 111 miligram alkol tesiri altında, dikkatsiz ve süratli bir şekilde seyrettiği sırada, yolun sağından soluna yaya olarak geçmeye çalışan Asya Rıdvanoğlu’na aracının sol ön köşesi ile çarpmıştı. Meydana gelen kazada Rıdvanoğlu olay yerinde yaşamını yitirmişti. Kazanın ardından tutuklanan zanlının ehliyetinde lens ve gözlük takma şartı bulunduğu ancak Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne doktor kontrolünden geçirilen zanlının lens takmadığı tespit edilmişti.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2014, 10:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
Öneri
Öneri - 1 yıl Önce

Yorumcuların akli dengesini test eden bir mekanizma şart.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474