banner564

Durum kötü

“Esnafın feryadına hükümet duyarsız kalmaya devam ediyor” diyen Çakıcı, birçok işletmenin iflas noktasına geldiğini savundu

Durum kötü
banner598
TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ve parti yetkililerinin esnaf ziyaretleri sürüyor.
Verilen bilgiye göre, Çakıcı, Başkan Yardımcıları Tözün Tunalı ve Seval Oyaltan, Lefkoşa ve Girne İlçe Başkanları, MYK üyeleri ve Parti Meclisi üyelerinin katılımıyla esnaf ziyaretlerinde bulundu.
Çakıcı, açıklamasında, büyük sorunlarla boğuşan esnafın iflas noktasında olduğunu, esnafın feryatlarına Hükümetin duyarsız kalmaya devam ettiğini savundu.
Çakıcı, TKP Yeni Güçlerin son 1 aylık süreçte 600’e yakın esnafla yüz yüze yaptığı istişarelerde esnafın derdinin büyük olduğunu ve turist mevsimi olmasına karşın belediye temizlik hizmetlerinden şikâyetçi olduğunun görüldüğünü söyledi.
Sınır kapılarında, Rum barikatlarında Rumların sıkı bir şekilde denetlenmesine karşın, Türk barikatlarda Kıbrıslı Türklere yönelik denetimin olmamasından dolayı küçük esnafın batma noktasına geldiğini ileri süren Çakıcı, yurt dışından gelen turistlerin çarşıya yeterli ilgi göstermeyip alışveriş yapmadığını da belirtti.
Çakıcı, “Bizler halkımızın sesi olmak ve onların sorunlarını çözmek için mücadele verip bu düzeni değiştirmek için yollarda olmaya devam edeceğiz. Sadece seçim döneminde değil her zaman halkımızın yanında olacağız. Güç halkındır. Bunu hiç kimse unutmasın. Ülkemizde değişim mutlaka olacaktır. Bu değişimi KKTC halkı gerçekleştirecektir. Gelecek için gençlerimiz için mutlaka değişim diyoruz” ifadelerini kullandı.

Emekçilere aktif mücadele çağrısı
Öte yandan Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) Yeni Güçler, ülkenin, uygulanan ekonomik ve sosyal politikalar nedeniyle, özellikle işçi ve emekçi kesimler açısından yaşanması çok zor bir yer haline geldiğini ileri sürerek, emekçileri daha iyi bir yaşam için aktif mücadeleye çağırdı.
TKP Yeni Güçler Genel Sekreteri Sonay Adem, yaptığı yazılı açıklamada, 2009 yılından bu yana 4 partinin, kendi arasında değişerek hükümette bulunmuş olmasına rağmen, uygulanan ekonomik ve sosyal politikaların değişmemesinin çalışanlar açısından tam bir kabus olduğunu iddia etti.
2016 yılı sonu itibarıyla Merkez Bankası verilerine göre, bankacılık aktif büyüklüğünün, bir önceki yıla göre yüzde 22.1 artışla 21.1 milyar TL’ye ulaştığını kaydeden Adem, diğer yandan 6 yılda 80 bin 258 mazbatanın sadece geçen yıl 13 bin 730 alacak-verecek davası nedeniyle yurttaşların mahkemelere düştüğünü belirtti.
Adem, hayat pahalılığı oranlarıyla oynayarak, TL kullanıldığı halde Türkiye’den daha düşük enflasyon rakamlarının açıklandığını ileri sürerek eleştirdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2017, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473