banner564

Duygulu anlar

ABD Başpiskoposu Dimitrios, Antropoloji Laboratuvarı’nı ziyaret etti ve yetkililerden bilgi aldı

Duygulu anlar
banner598
   Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden ABD Başpiskoposu Dimitrios’un ,Kayıp Şahıslar Komitesi’nin Antropoloji Laboratuvarında yaptığı ziyarette sarsıcı bir deneyim yaşadığı belirtildi. 
   Fileleftheros gazetesi “Kayıpların Kemiklerinden Sarsıldı” başlığıyla yayınladığı haberde Kayıp Şahıslar Komitesi’nin Kıbrıslı Türk ve Rum üyeleri Gülden Plümer Küçük ile Nestoras Nestoros’un Dimitrios ve beraberindekilere Komite’nin çalışmalarıyla ilgili bilgi verdiğini yazdı.
   Gazete Dimitrios’un Kıbrıslı Türk ve Rum bilim insanlarıyla da konuştuğunu belirtti. Habere göre, Komite’nin çalışmasının çok büyük ve etkileyici olduğunu söyleyen Dimitrios, yapılan işin zaman ve büyük sorumluluk gerektirdiğini, çünkü bilim insanlarının kemikleri, kime ait olduğuna emin olmadan teslim edemeyeceğine değindi. Dimitrios, kemiklerin ailelere tesliminin mümkün olduğunca acısız olmasına özen gösterildiğini de belirtti.
   Dimitrios, çalışmanın Kıbrıslı Türkler ve Rumlar tarafından yapıldığına işaret ederek, Komite’nin çalışmalarının iki toplumu bağladığı değerlendirmesinde bulundu.

Fotiu’dan baskı istedi

   Öte yandan, Politis gazetesi Dimitrios’un Rum İnsani Konulardan Sorumlu Komiser Fotis Fotiu ile görüştüğünü yazdı. Amerikan Başpiskoposluğunun Kıbrıs’ın yeniden birleşmesine yönelik Kıbrıslı Rumların gösterdiği mücadeleye verdiği desteklerden ötürü Dimitrios’a teşekkürlerini sunan Fotiu, ise Dimitrios’a KKTC’de yaşayan Kıbrıslı Rumlar ve Maronitlerin yaşadığı sorunlar, kayıpların akıbetlerinin beli olmasıyla ilgili prosedürdeki meseleler hakkında bilgiler verdi. 
   Habere göre Dimitrios ise kayıpların akıbetlerinin belli olması konusunda ilerleme olması için katkı koyma arzusunu dile getirerek, KKTC’deki Kıbrıslı Rumlar ve Maronitlerin atalarından kalma evlerde kalmalarının önemine işaret etti. “Kimlik tespit sürecinin hızlanmasına yönelik Türk tarafının ‘olumsuz tutumundan’” da bahseden Fotiu, Amerikan faktörlerin arabuluculuğuyla kayıpların akıbetlerinin belli olması konusunda Türkiye’ye baskı uygulaması için Dimitrios’tan destek istedi. 

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2014, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474