banner564

Eğitimde büyüme sağlıklı olmalı

KKTC’de temaslarda bulunan YÖK Başkanı Saraç “Üniversiteler, yılbaşından sonra YÖDAK ile işbirliği içinde değerlendirilecek” dedi

Eğitimde büyüme  sağlıklı olmalı
banner598
Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, KKTC’de temaslarda bulunan Yükseköğretim Kurulu (YÖK)  Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile görüştü.
Saraç konuşmasında, yükseköğrenimde sayısal büyümeyle birlikte niteliksel büyümenin de önemli olduğunu belirterek, KKTC’deki üniversitelerin, YÖDAK ile işbirliği içinde yılbaşından sonra değerlendirilmeye başlanacağını söyledi.
Saraç, “Biz burayı yükseköğrenim adası olarak görmek istiyoruz. KKTC bu açıdan güçlenirse, Türkiye’nin güçlülüğüne de katkı sağlayacaktır. Buradaki yüksek öğretim kurumlarının en sağlıklı şekilde gelişmesi YÖK’ün öncelikli konusudur” dedi.
Özdemir Berova da bakanlıkta gerçekleşen görüşmede yaptığı konuşmada, hedefin yükseköğrenim haline gelmek olduğu KKTC’de öğrenci sayısının 106 bini aştığını söyledi. YÖK ile yükseköğrenim alanında sürekli bir işbirliği içinde olduklarını kaydeden Berova, Türkiye’den Kıbrıs’a YÖK üzerinden 60 bin öğrenci geldiğini belirtti.
Yükseköğrenimle, Türkiye’nin desteği sayesinde, KKTC’nin en büyük sorunu ambargoların yıkılması ve durdurulması adına büyük bir engelin ortadan kaldırıldığını kaydeden Berova, Türkiye ile KKTC arasındaki yakın işbirliğinin, yapılan protokolle daha da güçlendiğini söyledi.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç dün ayrıca; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından ayrı ayrı kabul edildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2017, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474