banner564

Eğitimde değişim şart

UBP Gazimağusa aday adayı Canan Zeki, Diyalog Medya’yı ziyaret ederek hedeflerini anlattı:

Eğitimde değişim şart
banner598
Teoman TURAN
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gazimağusa Milletvekili aday adayı Canan Zeki, eğitimdeki aksaklıkları gördüğü için aday olmaya karar verdiğini söyledi.
   Diyalog Medya’yı ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar’a hedeflerini anlatan Canan Zeki, 24 yıldan beri DAÜ’de akademisyen olarak görev yaptığını ve halen Eğitim Bilimleri Bölümü Başkanı olduğunu söyledi.
    Siyasete ilk adımı 2005 yılında attığını belirten Canan Zeki şunları kaydetti:
     “Siyasete girişim 2005’de oldu. Daha sonra 2009 ve 2013 yıllarında UBP kurultayında kontenjan adayı olmam istendi..  Ancak kariyerimi tamamlamadığım için reddetim. 2015 yılındaki kurultayında ise Parti Meclisi adayı olmam için ısrar edildi. 
   Bir taraftan da kariyerinizde  yükseliyorsunuz ve eğitimcisiniz.  Kurultayda da iyi bir başarı elde edince sosyal medyada iyi bir başarı elde ettim. Ülkenin her tarafına eğitimci yetiştirdiğiniz için öğrencilerim çok destek verdi. Akademisyenin siyasi bir partinin içinde yer alması ve kadın olması çok farklı bir değişiklik kazandı. Partinin tabanı ilgi gösterdi.  Aday olmam istendi. Sonunda ben de eğitimde bazı değişiklikler olmasını istiyorum. Bunları ciddi boyutta gözlemledim. Çoğu zaman eğitimdeki eksiklikleri gördüğü için çok üzülüyorum. Eğitim  sistemimizde,  programlarımızda ve müfredatlarımızda ciddi değişiklikler olması lazım. Kendi kendime neden olmasın diye sordum ve kararımı verdim. Üniversitede belli bir noktada projelere katkıda bulunuyorsunuz . Ben öğrenci merkezli eğitime inanırım. Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla bunu da başarırsam ülke boyutunda güzel projeler yapabiliriz. Ben öğrenci merkezli eğitme inanırım.”

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2017, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473