banner564

Eksiklik için özür dilendi

Cumhurbaşkanlığının düzenlediği organizasyona davet almayan sanatçı ve yazarların olmasının Akıncı’yı üzdüğü kaydedildi

Eksiklik için  özür dilendi
banner598
Dünya Sanat Günü’nde sanatçı ve yazarlarla ile bir araya gelmek, sohbet ederek Cumhurbaşkanlığı’nın sanat ve yazın alanına yapabileceği katkıları değerlendirmek amacıyla düzenlenen organizasyona davet almayan sanatçı ve yazarların olmasının Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı derinden üzdüğünü kaydedildi.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Davet ulaşmayan değerli sanatçı ve yazarlarımızın sitemlerini haklı buluyoruz. Bu, kültür ve sanat hayatımızın her biri çok özel ve çok kıymetli isimlerinin yer aldığı sağlıklı, güncel bir sanatçı-yazar veri bankasının oluşturulmasının ivediliğini bir kez daha somut olarak ortaya çıkarmıştır. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde başlatılan, güncel bir sanatçı-yazar veri bankası oluşturulması çalışması, en kısa sürede sağlıklı bir şekilde tamamlanarak, bu eksiklik giderilecektir” denildi.
Her sanatçı ve yazarın değerinin büyük olduğu kaydedilen açıklamada, “Davet ulaşmayan tek bir sanatçı ve tek bir yazarımızın olması bile, ülkemizin kültür ve sanat hayatına her zaman somut katkılar yapmayı önemseyen, bu katkıların sözde kalmayıp hayata geçmesi için ısrarcı tutum sergileyen Cumhurbaşkanımızın derin üzüntü duyması için yeterlidir” ifadesi yer aldı.
Açıklamada, Cumhurbaşkanlığı tarafından 209, Cumhurbaşkanlığı’nın talebi ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Kültür Dairesi aracılığıyla da 255 olmak üzere 464 yazar ve sanatçının telefoniyen ve e-mail aracılığıyla davet iletildiği kaydedildi.
Cumhurbaşkanlığı’nın buna rağmen çeşitli nedenlerle ulaşılamayan sanatçı ve yazarların olduğunun bilincinde olduğu ifade edilen açıklamada, “Nedeni ne olursa olsun, ulaşamadığımız yazar ve sanatçılarımızdan, bu eksiklik için özür dileriz” denildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2016, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473