banner564

“El ele başaracağız”

İskele’de çarşının da Sanayi Bölgesi’nin de boş olduğunu söyleyen Erhürman, “Bölgenin kalkınması için planımız hazır” dedi

“El ele başaracağız”
banner598
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman yurttaşlarla buluşmak için sürdürdüğü bölge gezileri kapsamında İskele bölgesini ziyaret etti. CTP’den yapılan açıklamaya göre, Erhürman, Sanayi Bölgesi ve İskele Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği’ni, ayrıca Yedikonuk’u ziyaret etti; Yedikonuk’ta bir de toplantı düzenledi. 
   Erhürman, toplantılarda, İskele’de çarşının da Sanayi Bölgesi’nin de boş olduğunu, esnafın haklı olarak şikayetçi olduğunu, İskele’nin bu üzücü durumu karşısında elleri kolları bağlı oturamayacaklarını, bölgeyi kalkındırma planlarını buranın insanlarıyla birlikte hayata geçireceklerini belirtti. 
   Erhürman, Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği yöneticileriyle yaptığı toplantıda sorunları dinledi ve önerileri not etti. 

“İskele cazibe merkezi olmalı…” 
   CTP Genel Başkanı Erhürman, İskele’de sokakların boş olmasının, esnafın iş yapamamasının basit bir sebebi olduğunu, bölgede ciddi bir planlamayla öğrenci ve turistleri çekecek cazibe merkezleri yaratılmadığını belirtti. Erhürman, “Eğer siz burada esnafla birlikte insanlar için cazibe merkezleri yaratamazsanız 10 tane üniversite de açsanız o öğrenci buradan çıkıp Mağusa’ya gidecek ve orada vakit geçirecek” dedi.
   Esnafın bir planlama doğrultusunda gündeme getirilecek teşviklerle hareketlendirilmesi gerektiğini söyleyen Erhürman, insanların yaratıcılıklarının, girişimciliklerinin önemli olduğunu ancak bunun tek başına yeterli olamayacağını, devletin bölgeye ilişkin bir politikası, planlaması, projeleri ve bu doğrultuda desteği olması gerektiğini kaydetti.

“Hükümet su konusunda kılını kıpırdatmıyor”
   Erhürman, Türkiye’den gelen su konusunda hükümetin kılını dahi kıpırdatmadığını, “su akar hükümet bakar” durumuyla karşı karşıya olunduğunu savunarak; “Ortada su ile ilgili çok yoğun tartışmalar sonucunda imzalanmış bir sözleşme var. Su geldi ve bizim bu suyu doğru biçimde kullanmayı ve onun yanı sıra ülkedeki yağmur sularını ve atık suları nasıl değerlendireceğimizi planlamamız, bu sayede aküferlerimizi nasıl zenginleştireceğimizi programlamamız lazım” dedi.

Yedikonuk da eko agro turizmin kapsamında
   Yedikonuk’ta düzenlenen toplantıda, Yedikonuk’un Büyükkonuk’a dahil olduğunu, oysa bu köyde var olan eko-agro turizm potansiyelinin hiçbir biçimde değerlendirilmediğini, aynı şeyin yine aynı kapsamda olan Kaplıca için geçerli olduğunu söyleyen Erhürman, Büyükkonuk gibi Yedikonuk ve Kaplıca’nın da eko-agro turizm kapsamında değerlendirilmesi gerektiğin söyledi.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2017, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473