banner564

El-Sen kararlı

Öksüzoğlu, Kıb-Tek’te personele yönelik uygulamalara karşı, grev dahil her türlü meşru hakkını kullanacağını bildirdi

El-Sen kararlı
banner598
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), Kıb-Tek’te personele yönelik uygulamalara karşı, grev dahil her türlü meşru hakkını kullanacağını bildirdi.
El-Sen, yarın saat 10.00’da Lefkoşa Sanayi Bölgesindeki Merkezi Ambar önünde konuyla ilgili basın açıklaması yapılacağını belirtti. 
El-Sen Başkanı Umut Öksüzoğlu, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yazdığı yazıyı basın ile de paylaştı. 
Öksüzoğlu, yazısında “Kurum müdürü, yasa, tüzük, yönetmelik, toplu iş sözleşmesi ve Kıb-Tek Yönetim Kurulu kararlarını ısrarla tanımamaya devam etmektedir. Sendikamızın böyle bir tutumu onaylaması veya sessiz kalması mümkün değildir” diyerek, buna örnek olarak 7 Nisan Cuma günü ambar emini üyelerinin yarın 3 aylığına değişik ilçelere “görevlendirme” adı altında “sürmeye” çalışıldığının görüldüğünü kaydetti. 
Ambar Eminliği ile ilgli yönetmeliği paylaşan Öksüzoğlu, şunları kaydetti:
“Sayın Yönetim Kurulu Başkanı,
Kurum Müdürü’nün yetkisiz ve KIB-TEK’teki yönetmeliklere aykırı bir şekilde sürdürdüğü personele yönelik baskı ve yıldırma politikalarını geçmişte de hep çalışanlar ve yöneticiler olarak yaşamış ve iş yerimizde çalışma barışını kurmuştuk. Kurum Müdürü kendi kişisel düşünceleri ile hareket etmeye ve/veya sendikamızı provoke etmeye çalışabilir. Böyle olsa bile sendika olarak böyle bir uygulama girişimini kabul etmeyeceğimizi ve 10 Nisan 2017 tarihinden itibaren Ambarlar veya gelişmelere göre uygun göreceğimiz diğer veya tüm işyerlerinde grev dahil her türlü meşru hakkımızı kullanacağımızı bilgilerinize arz ederim.”

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2017, 12:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474