banner564

Ellere var da bize yok mu?

Taşıma ücretleri ödenmediği gerekçesiyle Anıt Çemberi’nde eylem düzenleyen 12 öğrenci ve velileri, bakanlığa çağrı yaptı:

Ellere var da bize yok mu?
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
İskele Bekirpaşa Lisesi’nde okuyan ve taşıma ücretleri devlet tarafından ödenmediği ileri sürülen 12 öğrenci dün sabah aileleri ile beraber Gazimağusa’daki anıt çemberinde eylem yaptı. Her öğrencinin 15 yaşına kadar taşıma ücretinin devlet tarafından ödendiğini söyleyen veliler, kendilerine eşit davranılmadığını savundu. Çocuklarına Kolej için sadece 2 seçenek sunulduğunu, onunda Gazimağusa ve İskele olduğunu söyleyen veliler, çocuklarının taşıma ücretlerinin devlet tarafından ödenmesi gerekirken, ödenmediğini ve konu ile ilgili bakanlığın da kendilerini ciddiye almadığını iddia etti. Öğrenciler eylem esnasında üzerinde; “Müşteri değil öğrenciyiz, Alemin fazlası biz miyiz, Bakan Amca duy sesimizi, eğitimimi engelleme, pankart değil kalem tutmak istiyoruz, herkese var da bize yok mu” yazan pankart taşıdı.

Ne dediler.
Serhan Biler (Veli): Çocuklarımız 2013 yılında Bekirpaşa Lisesi Kolej bölümünü kazandılar, sıvana girdikleri zaman çocuklarımıza sadece 2 seçenek sunuldu. Gazimağusa ve İskele. Çocuklarımızda buna dayanarak 2 tercih yaptılar ve Bekirpaşa Lisesi Kolej Bölümünü kazandılar. Devlet 15 yaşına  kadar herkesin taşıma ücretini ödemek zorundayken, Eğitim Bakanlığı ne yazıkki bizim çocuklarımızın taşıma ücretlerini ödemiyor. Herkes okuldayken bizim çocuklarımız gidemediler. Biz de çocuklarımıza eşit hak istiyoruz, konu ile ilgili bakanlık ile görüştük ancak bir sonuç alamadık, bugün buradayız ve çocuklarımız yarında okula gidemeyecekler.

Kader Kartal (Veli): Çocuklarımız Bekirpaşa Lisesi kolej bölümünü sınav ile kazandılar, taşıma ücretlerinin devlet tarafından yapılması lazım, ödemeyecekler ise sınava da sokmamaları gerekirdi, çocuklarımız alın terleri ile sınavı kazandılar. Bakanlığın bu denli duyarsız olması bizi çok üzüyor, bizim ile görüşmediler bile.

Meliha Çiçekseven (Öğrenci): Bize 2 tercih sunuldu, biz Mağusa’yı kazanamadık İskele’yi kazandık, bizi ücretsiz olarak taşımak zorundadırlar, ailelerimizin işleri güçleri var. Bizi her gün İskele’ye götüremiyorlar, ne yazık ki taşıma için bizden ücret talep ediliyor, 15 yaşına kadar bizden ücret talep edilemez. Arkadaşlarımız okulda biz maalesef burdayız.

Mehmet Abi (Veli): Milli Eğitim Bakanlığı taşımacılık tüzüğüne göre bir öğrencinin sınav ile kazandığı bir okula taşıma ücreti 15 yaşına kadar devlet tarafından karşılanır, ancak Gazimağusa-İskele ve Lefkoşa-Girne arasındaki seferlerde devlet bu ücretleri karşılamıyor. Çocuklarımızın hakkını alana kadar buradayız.

Berkcan Abi (Öğrenci): Otobüs paralarımızı ödesinler, okula gitmek istiyoruz. Ailelerimiz ücretlerimizi ödeyemedikleri için okula gidemiyoruz. 

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2014, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473