banner564

Emareler mahkemede

Kürtaj skandalı ile ilgili davada ilk tanık olarak olayın soruşturmasını yapan Polis Çavuşu Namık Kemal Baz dinlendi

Emareler mahkemede
banner598
Ülke genelinde büyük infial yaratan ve Girne’de geçen Şubat ayında ortaya çıkan kürtaj skandalı ile ilgili davada dün ilk tanık dinlendi ve mahkemeye emareler sunulmaya başlandı. Davayla ilgili İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener hazır bulunurken, Mehmet Ali Tunçbilek’i Avukat Serhan Çınar, Verda Tunçbilek’i, Avukat Mustafa Şener, Ayşegül İşbilen ile Taner Okburan’ı Avukat Emre Kadri, Fahri Karagözlü’yü Avukat Güneş Menteş ve Rasiha Serdaroğlu’nu Avukat Tahir Seroydaş ve Avukat Ömer Başay temsil etti.
Kürtaj skandalı davasının ağır ceza mahkemesindeki ilk duruşmasında olayın soruşturmasını yapan Polis Çavuşu Namık Kemal Baz tanık olarak dinlendi. 
Baz, soruşturmada yaptığı işlemler ile ilgili mahkemeye bilgiler aktardı. Baz, ifadesi ile birlikte olayla ilgili kanıtları tek tek mahkemeye sundu. 
Hz. Mevlana Türbesi yakınlarında bulunan fetüslerin sarılı olduğu hasta bezleri, ameliyat bezleri ve siyah çöp torbaları, sanıklara ait cep telefonları, Ada Hospital’e ait kayıt defterleri ve ajandalar, kamera kayıt sistemleri ve sanıkların gönüllü ifadesinden oluşan 49 emare mahkemeye ibraz edildi.
Duruşmada savunmanın talebi üzerine sanıkların ifadeleri de okundu. Mesai saatinin bitmesinden dolayı dava emarelerin sunulmasına devam edilmek üzere yarın saat 10.30’a ertelendi.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2016, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473