banner564

Emekçinin hakkı korunacak

TDP milletvekili adayları, TÜRK-SEN’i ziyaret ederek Katılım Vizyonu hakkında bilgi verdi

Emekçinin hakkı korunacak
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) milletvekili adayları, seçim çalışmaları çerçevesinde, Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu’na (TÜRK-SEN) ziyarette bulundu.
TDP açıklamasına göre, ziyaret esnasında devlet kurumlarına sahip çıkılması, kamu ve özel sektörde emekçilerin haklarının korunması için yapılacak çalışmalar ile TDP’nin “Katılım Vizyonu Kitabı” değerlendirilerek, aday tanıtım kitapçıkları takdim edildi.
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Türk-Sen ile birçok alanda yıllarca beraber mücadele verdiklerini belirterek, çalışma yaşamı dendiğinde Türk Sen'in akla ilk gelen örgütlerin başında olduğunu belirtti. Özyiğit, "Türk Sen'in özelleştirmelere karşı duruşu da tıpkı bizim gibi açık ve nettir. Birileri ısrarla Kıbrıs Türk toplumunun kendi kurumlarını elden çıkarma çalışması yaparken, bizler de inat ve kararlılıkla bunun karşısında olmaya devam edeceğiz" dedi.  Özyiğit, KIB-TEK ve Telekomünikasyon Dairesi’ni mutlaka özerk bir yapıya kavuşturarak, çalışanlara sahip çıkacaklarını vurguladı.
TDP dışındaki tüm partilerin söz vermesine ve bu yönde geçmişte Meclis'e yasa önerisi vermelerine rağmen, kurumun özerkleşmesi yönünde adım atmadıklarını öne süren Özyiğit, “7 Ocak’tan sonra KIB-TEK mutlaka özerk, demokratik, şeffaf ve hesap verebilir yapıya kavuşacaktır, bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

“DAÜ şeffaf bir kurum olmalı”
Öte yandan Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, en temel hedefleri arasında, Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni (DAÜ) daha şeffaf bir kurum yapmak için DAÜ Kuruluş Yasası’nda değişikliklere gidilmesi bulunduğunu söyledi.
Verilen bilgiye göre, TDP milletvekili adayları seçim çalışmaları çerçevesinde DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, DAÜ'de örgütlü DAÜ - SEN, DAÜ - Bir Sen ve DAÜ - Per Sen temsilcileri ile görüştü, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, DAÜ-SEN tarafından organize edilen panele katıldı.

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2018, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473